Titul, brambora i zkušenosti to vše jsme si dovezli z Mistrovsvé ČR na krátké trati které se konalo o víkendu 22. – 23.6.2019. Pořadatel z Trutnova připravil shromaždiště na louce kousek od obce Markoušovice. Cca 1500 závodníku zde našlo vše potřebné, nádherné výhledy do okolí a hlavně suprový terén na krátkou trať, Oba dva dny byla hlavním „nepřítelem“ kamenitá podložka. Ta byla sem tam v borůvčí, sem tam v kapradinách, sem tam na pasekách a běželo se v ní velice těžce. Dále tento terén nabídl prudší kamenitý svah se spoustou kamenů a srázku (kterou mapař musel dukladně promapovat a mapovat jen ty největší), skalnatý hřeben a kolem cílového prostoru mírně zvlněnou náhorní plošinu se spoustou hustníčků a světlin. Z Kroměříže vyrazilo jen jednou auto. Já, Andy, Míša, Lucka a Vojta.

V sobotu byla kvalifikace. Prostor pro semifinále M-ČR a Veteraniády byl rozdělen na dvě části a každá byla trošku jiná. (Veteráni pak v nedělním finále nastoupili do prostoru semifinále M-ČR a M-ČR pak mělo na finále ještě třetí „nejtěžší“ část prostoru). Samotné semifinále proběhlo za nádherného, příjemného slunečního počasí a všem dalo pořádně zabrat. Chbky i chyby se dělali a spousta favoritu se neprobojovala do ačkového finále. A co my,  kam jsme postoupili?  Většina do A finále jen Vojata do B finále a jak říka asi poprvé na M-ČR. Takže Lucka poprvé nastoupila do kategorie D16 a pro nás neskutečně vyhrála své semifinále D16A = A finále. Míša si to pohlídala a skončila 2 ve svém rozběhu D18C = A finále. Vojta v H21 bojoval co to šlo a vyšlo to na 15. místo v rozběhu H21B = B finále. Andy v nejmladších veteránkách D35 urvala 7. místo a toje A finále. A já jsem se probil nástarhami H40 a doběhl jsem na 4 místě = A finále.

Výsledky semifinále

V neděli v tom samém lese jen od 10 hodin probíhaly finále. Prvně byly na startu B, C, D finále M-ČR a B finále veterániády a do toho se různě proplétaly A finále veteránu. Nakonec cca od 12:00 startovali A finále M-ČR.. Prvně z nás do lesa vyběhl Vojta a na své trati H21B zůstal trošku déle (cca 55 minut), ale jak doběhl říkal, že je to teda masakr a pořád se běží v kamenech, ale jinak super těžký les. Pak přišla na start Andy v D35A a jak z toho měla strach tak doběhla spokojená (jedna malá chyba) a 6 místo. Pak jsme šel já na H40A. Šel jsem do toho z velkým respaktem. Záčátek se mi povedl a na 4 kontrole jsem doběhl o dvě minuty předemnou běžícího Oldu Vodičku (z LPU) a udělali jsme nakonec spolu tandem, ve kterém jsme si pomohli až do cíle. Jediná vetší chyba, zaváháni prišlo na 6. kontrolu v obrovském množství kamenů a pak už vše bez chyb. Bolelo to, ale byl z toho pro mě mistrovský titul a pro Oldu 3. místo. Asi i proto, že se mi to povedlo, ale fakt suprový les. Pak přišla na řadu Lucka v D16A. Startovala třetí od konce a za ní už jen dvě zkušené matadorky Markéta Muličková a Anna Karlová (které vyhráli své semifinále o 4 respektive 2 minuty). Pro Lucku v kostce stačilo počkat na startu, na za ní běžící Markétu a běžet s ní až do cíle a ….  No to se ale nedělá tak do toho Lucka šla sama a hned na první kontolu se zamotala a ztratila hned 4 minuty. 2. minuty tam ztratila a Markéta a tak hned od první kontroly běžely všechny tři holky spolu. Lucka se snažila, ale na 5 kontrolu se jí holky v hustníku ztratil a udělala další chybku a pak ještě jednu. No to je ta zkušenost, že v 16tkách se bude běhat jinak, jak teď ve 14kách. Ale jinak bomba výsledek se probojovat do A finále. Poslední do lesa z našeho oddílu šla Míša v D18A. Start a šup do lesa. Skvělý začátek – vedení na první mezičase v tu dobu asi o dvě minuty pak vedení i na 8. kontrole, ale pak to přišlo. 9. kontrola (z dvanácti) delší postup a kontrola světlinka v zelenéam a cca 3 minutová chyba v dohledávce a propad na nepopulární bramborovou pozici. Škoda, na bednu chybělo 23 sekund na titul 38 sekund. Hodně vyrovnané to ty holky mají. Ale i tak suprové 4. místo.

Výsledky neděle   jinak ve zkratce

Lucka v D16A – 14. místo

Míša v D18A – 4. místo

Andy v D35A – 6. místo

Vojta v H21B – 30 místo

Pavel v H40A – 1. místo

Po závodech Lucka hned odjela na Olympiádu dětí a mládeže do Liberce a Míša na Mistrovství Evropy dorostu do Běloruska (Před vyhlášením proběhlo slavnostní jmenování dorostencu na Evropu do Běloruska a juniorů na MS do Dánska) Tak ať se daří