V dalekých Pastuchovicích bylo na víkend 8. – 9. 6. 2024 připraveno Mistrovství ČR na krátké trati. Les strašně rychlý, spíš plochý, s hromadou kamenů, skalek a s nějakými porostovými detaily. Na závody vyrazil Matouš (ještě žák co to chtěl zkusit v dorostencích, Kuba a Lucka.

V sobotu byla kvalifikace která ty nejlepší poslala do finále. Takže už zde se muselo běžet hlavně bez chyb a dost rychle. Stavitel / pořadatel kvalifikaci umístil do vzdálenější části lesa, takže na start i z cíle to pořádně daleko, ale nikdo s tím problém neměl. V dorosteneckých kategoriích postupovalo ze tří rozběhu do finále A 8 nejlepších, v juniorských kategoriích ze dvou rozběhů 9 nejlepších. Lucka vyhrála rozběh D20A, Matouš si teda střihl rozběh H16B a taky ho vyhrál a Kuba měl trošku smůly a skončil na prvním nepostupovém místě (9. místo) v H18A. Výsledky zde a na Liveloxu mapy.

Neděle a finále. Dle sobotních výsledků běželi závodníci své finále. Z Kroměříže jsem prvně začali sledovat Kubu ve finále B kategorie H18 snažil se co to šlo a dotáhl to na 9. místo. Pak se do bojů zapojil Matouš ve finále A kategorie H16 a doběhl na skvělém 6. místě (jen 45 s od bronzu). No a jako poslední šla do boje Lucka ve finále A kategorie D20 a toto finále vyhrála. Všem gratulujeme. Výsledky zde a tratě na Liveloxu. Hromadu fotek najdete v odkazech na stránkách závodu v ORISU.

————————————–

Jo a pod čarou, Míša (běhající za LCE) v dospěláckém finále A vybojovala překrásné 4. místo.