Od pátku 28.4 do pondělí 1.5  proběhlo jarní soustředění našeho klubu v Černé Vodě na Vidnavě.  Když jsme přijížděli v patek odpoledne do Černé Vody a na Ramzovském sedle  bylo cca 30 cm sněhu a v Černé Vodě tak 10 cm, tak byly pocity velmi smíšené. Ale orienťácký Bůh stál při nás, a sobotním ráno se probudilo do slunečného dne a chmurná nálada s pátečního večera se náhle překlopila do optimistického očekávání. Pavel pro nás připravil opravdu náročné třídenní dvoufázové orienťácké hody, kde si každý dosytosti přišel na své. Alespoň doufám.

V sobotu dopolední trénink sice připomínal zimní olympiádu, ale bylo to velké zpestření zaběhnout si krátkou ve sněhu. Tratě na mapě Kaltenštejn byli velmi romantické.  To odpolední sprint už sluníčko uvedlo do májového stavu a tratě na mapě Venušiny Misky už nevypadaly jak závod LOB. Po odpoledním sprintu byl čas i na malý výlet na Venušiny misky.

V neděli dopoledne byly nachystané na mapě Kaltenštejn tréninkové okruhy a odpoledne se běžela klasika. A v pondělí dopoledne, za krásného počasí už jen krátká, která zakončila sportovní část soustředění. Po obědě jsme se rozjeli se domů.

V pátek jsme přijížděli v zimních bundách a čepicích a v pondělí odjížděli v krátkém tričku.

Tak dokáže být počasí rozmarné.

Na závěr je potřeba vyzdvihnout práci Pavla Dittricha, který vše vymyslel, naplánoval a nachystal a tím nám připravil opravdu skvělé tři dny, jak po sportovní, tak i lidsky příjemné stránce.  Doufám, že vše co jsme načerpali, za 14 dní zúročíme na Paprsku. Pokud roztaje 40 cm sněhu. 🙂

Odkaz na foto