8.5. 2024 to bylo důležité datum pro nejlepší české sprintery. V Prostějově bylo na programu další Mistrovství ČR a tentokrát v knock-out sprintu (KO sprint). Toto mistrovství je výhradně pro dospělé a já jsem tam tím pádem nebyl, tak jen v rychlosti. KO sprint v Prostějově = tři rozběhy pro muže a ženy a z každého postoupí 6 nejlepších do semifinále. Po té po pauzičce, jsou na programu pro ženy i muže tři semifinále a dva nejlepší z každého semifinále postoupí do VELKÉHO finále a pak ve VELKÉM finále se rozdělí sada medailí. Jinak taky strašně rychlý závod a když nemáš 3000 m pod ??? tak prostě nemáš moc nadějí a možná i pro to se závodu zúčastnilo „jen“ 140 běžců. Ale popořadě. Tohoto mistrovství se zúčastnila jen Lucka a …

od 10:00 byl start rozběhů. Ve stejném rozběhu (D21QC) jako Lucka byla i sestra Míša tak si to rozdali na trati. Lucka rozběh vyhrála a Míša po špatně zvolených postupech skončila 8. (o 21s to nevyšlo). Výsledky a mapy na Liveloxu.

 

 

Na semifinále byl připraven živý přenos / stream na youtube (tak se koukni). Na tratě byla využita farsta (Větvící metoda spočívající v opakovaném probíhání některých z kontrol a možnosti variovat pořadí pasáží mezi takovými kontrolami. Tím vzniká několik variant trati, které jsou (po částech) shodné) a „mapo točka“ takže se vlastě šli dvě kola do stejného parku. Lucka startoval v 14:20 v posledním semifinále (DSF3) a vedla si skvěle a z druhého místa postoupila do finále. Výsledky a mapy na Liveloxu.

 

Od 16:00 bylo dámské finále a od 16:15 panské. Ve finále byla využita metoda Self-choice (Dělící metoda spočívající ve výběru jedné ze tří různých variant trati v poslední minutě před samotným startem. Tratě se liší pouze v určité pasáži). Opět přenos / stream na youtube. Lucka makala o 106 a doběhla na skvělém 5. místě (10 s za bronzem). Výsledky mapy na Liveloxu.

 

Součástí M-ČR byl i vložený oblastní závod pro cca 250 běžců a tohoto závodu se zúčastnil i Kuba a co by dorostenec v kategorii H21 doběhl na vynikajícím 2. místě. Výsledky OŽ a mapy na Liveloxu. Fotky OŽ.

Fotky pořadatelů kvalifikace

Fotky pořadatelů semifinále a finále