„Dlouhé“ čtyři dny trvaly nominační závody na juniorské mistrovství světa které se na začátku prázdnin koná v okolí Plzně. Současně s nominací na JMS se konala také nominace ne Mistrovství Evropy dorostu (a to pouze v kategorii D / H18). Takže docela slušný počet zájemců se přihlásil na tyto nominační závody. Celkem 29 juniorek a 32 juniorů. Z Kroměříže jela o nominaci zabojovat taky Lucka. Možná mírná favoritka na nominaci, ale pokazit se může kdykoliv cokoliv. Vše o o nominačkách si můžete přečíst zde na stránkách repre.

Již ve čtvrtek 23.5. byla na programu dráha. Start na 3000 m byl teda až po 18 hodině a tak se i Lucka do Prahy za pomocí Brňáků dostala v pohodě (díky!!!) . Lucka zaběhla výborně a v čase 10:59 doběhla na 2. místě. Výsledky na 3000 m zde.

V pátek 24.5. byl v Říčanech sprint a Lucka ho vyhrála. Výsledky, Mapa s GPS (kat D18-20), kategorii H18-20 hledej v prvním odkazu.

V sobotu 25.5. a krátká trať. Ta byla v lesích kolem Odlezelského jezera. Lucce se opět zadařilo náramně = 2. místo. Výsledky, Mapa s GPS (kat D18-20), kategorii H18-20 hledej v prvním odkazu.

Poslední závod na klasické trati byl v neděli 26.5. Centrum bylo u Studeného vrchu a Lucka – 1. místo. Výsledky, Mapa s GPS (kat D18-20), kategorii H18-20 hledej v prvním odkazu.

Takže suma sumárum a zde je konečná tabulka z body. Lucka teda žebříček vyhrála a dle upravených nominačních kritérií (přednominace kvůli světáku) by na JMS jako vítězka žebříčku měla být, ale počkejme na oficiální nominaci.