4. – 5. 5. 2024 začal Moravský žebříček B. Nové Heřminovy to je obec kde bylo centrum závodu který pořádal oddíl z Vrbna pod Pradědem (VRB). Velice hezké centrum, vše po ruce, počasí luxusní (pro někoho možná dost teplé), ale dostatek vody bylo jak na startech tak na občerstvovačce v lese. Kolem 700 závodníku se postavilo v sobotu na start a v neděli něco přes 600.

Sobotní klasika – pro některé veterány bylo překvapení, že mapa 1:10000 byla až od DH50, tak se museli popasovat s mapou pro ně hůř čitelnou. Na start dál a výš a proto jsme ušetřili dost výškových metrů na trati a zároveň jsme se dostali do pohodovější části lesa. No a samotné tratě, já jsem běžel H40B a mi se trať líbila, neměl jsem s ní žádný problém, drobné chybky tam byly a některé kontroly jsem drobně dohledával a nebo trochu váhal kde by mohla být. Z oddílu nás přijelo 11 a velmi dobře zaběhl prvním rokem běhající H14  Tobík. Jen tak dál. Jo a bonus po závodě koupání / mytí v řece Opavě. Výsledky a tratě na Liveloxu.

Nedělní krátká – a mapa „Zelené peklo“. No zde to pro mně nebyl povedený závod v H40B. Už první kontrola a 5-ti minutová dohledávka (kontrolu jsem na poprvé minul o pár metříků, lampión byl teda hezky schovaný v prohlubni a nebyl vůbec vidět, No a koukněte na 1. kontrolu na mapě pro KT a pro klasiku    zajímavé 🙂 ) no a pak mě to nějak přestalo bavit. Korunku v té chuti – nechuti byly i postupy z 2 až na 6 kontrolu, prostě až na kopec a pak zase dolů do zeleného pekla a zde jsem zase udělal botu a minul 9. kontrolu snad o …. ještě o míň jak 1.  Pak jsem to doběhl, ale čisté to z mé strany vůbec nebylo. 54 minut jsme na krátké trati už dlouho nebyl 😛 , tak příště líp.  Výsledky a tratě na Liveloxu.

Naše výsledky sobota

D40B – 1. Andy

D50B – 9. Lada

H14B – 1. Maťa, 6. Tobík

H14C – 8. Kuba

H21C – 3. Honza

H40B – 2. Pavel, 12. Kuba, 13. Michal

H45B – 4. Roman

P3 – 40. Radka

 

a výsledky neděle

D40B – 2. Andy

H14B – 2. Maťa

H21B – 39. Honza

H40B – 6. Pavel