B-čkové závody nebyly vůbec „béčkové“ ba naopak, pořádně prověřily síly všech závodníků. Ale popořádku.V sobotu a v neděli 10 a 11. 5. 2014 se konaly kousek od Šumperka závody 2. a 3. ŽB Morava. Asi tím, že tento závod pořádal Šumperk, se z našeho oddílu přihlásilo jen pár odvážných.

V sobotu ráno jsme za slunečného a teplého počasí vyrazili směr Šumperk. Čím blíž jsme byli shromaždišti tím teplota klesala a klesala. Louka shromaždiště nás přivítala chladným, větrným, ale slunečným počasím. Jíž podle parametrů tratí (hlavně převýšení) jsme se měli těšit na dlouuuuhýýýý závod. A závod to byl dle mě pěkný. Převážně jehličnatý les s různou průchodností a s dvěma hlavními vrcholy skrýval také nemalé množství kamenů a srázů. Klasická trať s dlouhými postupy a s volbou postupů to sice nebyla, ale stavitel využil to co měl k dispozici. Mě se sobotní trať H21B (10,3 km a 635 m převýšení) líbila i proto, že jsem tam nevytuhl, víc něž kdybychom po cestě běhali tam a zpět kolem kopců a hráli si na dlouhé postupy. Kontroly byly na různých tvarech a některé nebyly vůbec zadarmo a tak mi závod relativně ubíhal a po cca 89 minutách jsem doběhl. Pěkné shromaždišti s povedeným komentováním Tašunky skrývalo vše potřebné a tak jsem mohl já i ostatní sbírat síly na neděli.

Na nedělní krátkou přijeli další dva odvážní členové, ale po sobotním závodě a při nedělních parametrech H21B (5,1 km a 300 m převýšení) se dalo tušit, že do směrných časů se stavitel asi netrefí a netrefil. Podmínky, ale měli všichni stejné a po večerním deštíku to bylo výživné. Já nemám rád OB sprinty (a jejich čím dál tím víc) tak jsem si tuto krátkou „užil“. Kontroly byly tentokrát z větší části v jiné partii lesa, ale opět tam bylo dost kamenů a srázů a když se k tomu přidaly jámy a kopce byl to dlouhý závod. Na 18 kontrole jsem měl čas 37:33 a stavitel nás mohl nějak dovézt do cíle, ale ne ne. Před sebou jsem měl dalších 115 výškových metrů a dalších 15 minut závodu. Jak jsem psal, sprinty moc nemusím, tak se mi i tato delší krátká trať líbila a když vydrželo solidní počasí i na nedělní závod, musím říct, že to byly povedené závody a mě osobně se líbily.

PS: Když už vyhlašujete v rozhlase, že dopisujete diplomy, tak je prosím dejte i těm žákovským kategoriím. Ty děcka z toho budou mít větší radost něž staří kmeti.

Naše výsledky:

Sobota:
Lucka – D10C – 9.
Míša – D12C – 1.
Andrea – D21B – 7.
Pavel – H21B – 7.
Jitka – D45B – 9.
Víťa – H65B – 6.

Neděle:
Tobík – HDR – 8.
Lucka – D10C – 1.
Míša – D12C – 1.
Andrea – D21B – 8.
Pavel – H21B – 7.
Monika D35B – doběhla
Jitka –  D45B – 9
Víťa – H65B – 4.