Ano dvě nepopulární bramborové medaile vybojovali žáci za Valašskou oblast při M-ČR štafet a družstev, ale popořádku.

Na víkend 7.-8. 10. připravil oddíl Klub vytrvalostních sportů Šumperk toto mistrovství  do obce Moravský Karlov. Centrum bylo na louce hned u lesa. Pořadatele se snažili připravit centrum v předstihu, ale čtvrteční vichřice vše zničila a tak museli v pátek začít znova, ale vše stihli. Slušná aréna se vším potřebným, jenom to počasí trochu zlobilo.

V sobotu při závodě bylo ještě slušně, ale po závodě se rozpršelo a pršelo až do neděle, někdy míň někdy víc.

 Les byl ale nádherný, horský, hustníky i hustníčky, cestami všech druhů, potoky, bažinami a po těch deštích bylo všude dost těžká podložka. Stavba tratí se mi taky líbila. Pořád si člověk musel dávat bacha kde je a kam jde. Z Kromclu jsme poskládali na sobotu jednu štafetu H105 (já, Michal, Zdeňa) a jeden Mix (Andrea, Radka, Noe) a jedno družstvo na neděli (já, Andrea, Zdeňa, Radka, Michal). Přežili jsme a doběhli. Chybky jsme, ale dělali všichni. Já jsem v sobotu neustál dohledávky na 4 a 6 kontrolu a postup na 8., nechtěl jsem jít tak v zeleném, ale nějak jsem nedoběhl na cestu. Celkem jsem tam nechal asi 2-3 minuty. No a neděle a postup na 12 kontrolu, to jsem měl asi nějaké zatmění a 7 minut v pr…., pak teda ještě postup na 1. kontrolu. Mělo se to jít spodem po cestě, bylo to mnohem rychlejší (asi o 2 minuty).Jinak se mi terén i tratě líbily moc, asi víc jak klasika v Raspenavě (v H40). A jak jsme dopadli? V sobotu v H105 – 16., v mixech – 46 a v neděli v družstvech DH175 – 18. Jsem rád že se toho Radka nebála, (pomohla nám doplnit na neděli družstvo), jela s námi a odběhla si oba dva dny svůj úsek tak jak nejlíp dokázala. Kdyby nejela tak tam asi nejsme.

A teď k těm bramborám. Z našeho oddílu se těchto závodů zúčastnila ještě Lucka a Míša. Lucka běžela za Valašskou oblast štafety v DH12 a společně s Tobíkem Pekárkem a Valenti  Batani doběhli na skvělém 4 místě. Jenom 12 sekund od bronzu. Lucka běžela poslední úsek a jak sama řekla – vůbec nevěděla na kterém místě je, ale v posledním kopci už toho měla plné zuby a vytuhla (ještě týden před závodem ležela doma s horečkami).V neděli zase společně s Pavlem Novosdem, (pak Lucka), Tobíkem Pekárkem, Valenti Batani, Aďou Píšovou, Bořkem Vaňkem, Dášou Hubáčkovou a Adamem Hustým bojovali v DH14. Bojovali až do konce. Průběžně byli 12 ale i 6, 1. 3. a nakonec jim patří vynikající 4. místo. Trošku škoda, ale 4 místo z 33 družstev je bomba. Míša běžela za Luhačovice. V sobotu společně Dášou a Terkou vybojovaly v D18 – suprové 6. místo z 36. No a v neděli dokonce poskočili na místo 5. Sedmičlené družstvo ve složení (Vopa (Honza), Míša, Dušan, Sára, Kryštof, Terka a Medík (Medard) se snažily o stošest a nakonec teda 5. místo z 31.
Výsledky sobota:
http://oris.orientacnisporty.cz/files/3546_ed9d9cf3396bded6887ce018d04b825b.pdf
Výsledky neděle:
http://oris.orientacnisporty.cz/files/3547_b6ab4358ea5f3b6f23ba6a71be235389.pdf