Jaro je v plném proudu, všichni nažhavení na závody a konečně jsme se dočkali prvního letošního béčkového žebříčku. Pořádající Tesla Brno nás v sobotu 23. 4. vylákala do kopcovitého terénu mezi Ořešínem a Útěchovem, těžký terén v kombinaci s klasickou tratí dával tušit, že si v lese vytrpíme těžkou chvilku.
Příjemné shromaždiště vytvořené pořadateli  ve spolupráci s místními hasiči nás mohlo varovat, popisy tratí už přímo napovědět, že dnes to v lese nebude zadarmo.

Kroměřížská výprava, jako obvykle, nepostrádala svá esa v podobě kompletní rodiny Dittrichových, následované více nebo méně ambiciózními dalšími členy našeho oddílu.  Naše startovní časy byly rozházené od nuly až téměř po konec, na start to ani nebylo daleko.Zato do cíle ano a mírná nervozita na startu se, alespoň u mě, dostavila. Navíc, jakmile jsem se rozhlédl po kolemstojících nabušencích, chuť na závodění mě taky přešla. Tak jo, říkám si cestou na první kontrolu, proběhnu se, ale hlavně ať moc nebloudím a neblbnu.  První dvě kontroly jsou vlastně po rovince, na třetí už se musí přes údolí, ze čtverky na pětku dlouhý postup přes půl mapy s těžkou volbou postupu. Bohužel volím tu nejhorší variantu, dokola, nahoru a dolů s dlouhým přeběhem, ale v ten moment mi to samozřejmě nedochází. Další tři nacházím celkem rychle, z osmičky zase přeběh přes půl mapy, ach jo. Ale nenechal jsem se rozhodit a volím asi nejjednodušší postup, běžím jak za mlada, ale jen do momentu, než se po zakopnutí pořádně proletím s dopadem na hubu. Trochu otřesený prskám hlínu z pusy a pomalu se zase rozbíhám. Pak už to jde relativně v poklidu, až na 13tku, z níž jde zase dlouhý postup. To už mě fakt nebaví, jsem unavený a nechce se mi nad tím přemýšlet, proto zvolím obíhačku. A zase špatně, jenže kdo to má v ten okamžik vědět, že. Ale kontrolu jsem našel, zas tak schované to nebylo. Po cestě na sběrku ještě stihnu poradit dvěma bezradným mlaďochům a už jsem v cíli. Čas 96 min není nic moc, ale já jsem se v tom lese docela flákal, tak co bych čekal.

Ostatní na tom byli o poznání lépe. Všichni Dittrichovi ve svých kategoriích vyhráli (to mi fakt řekněte, jak to dělají?), další z nás byli taky docela dobří, všechno se to naskládalo do půlky startovního pole  Odkaz na výsledky jsou zde http://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=3174.

Co k tomu dodat? Snad jen, že meteorologům v Praze opět a naštěstí nevyšla předpověď, že v terénu zvaném Zelené peklo se dá běhat docela dobře a že všechno je stejně v hlavě.  Znovu se tomu postavím 7. 5. v Uh. Brodě. J