O víkendu 19. – 20. 6. 2021 se konaly první B čkové závody pro Moravu. Pořadatel z Vrbna pod Pradědem si připravil centrum závodu v kempu v Ludvíkově.

Začnu trošku jinak. Když si nejeden ze závodníku přečetl pokyny k těmto závodům tak byl docela rozčarován. Nebudu rozebírat jestli je startovné na závody nízké nebo vysoké kolik stojí mapa atd, ale pár drobností dost lidem vadí.

Popisy kontrol: Budou zveřejněny pouze v IS ORIS – mazec na mapě fakt popisy nebyly a hodně lidí si pokyny nepřečetlo doma a popisy nemělo a nebo nemají tiskárnu. Kolik tím ušetřím Kč. Fakt k zamyšlení.

V cíly nebude občerstvení. Na to jaká byla předpověď a jak daleko bylo z cíle a na start, tak taky docela mazec. Naštesti po ruzných urgencích, pořadatelé vodu nakonec dali jak na start, tak do cíle. Ale proč toto dělat. COVID opatření (když už jedou hospody)? Ušetřín nějakou Kč? Proč?

Vyhlášení nebude. Zase proč? Aspoň žákovským kategoriím něco dám, čokoládu za pár kaček ať příště zase přijedou ne. Ach jo. Kašlete na dospělé, vetoše, ale těm děckám aspoň něco prosím.

A teď k závodům. Les a terén nádherný. Na Moravu opravdu bomba, hromada kamenů, skal, hodně těžká podložka. K tomu když se přidaly kopce a dost velké horko tak to byly fyzicky těžké závody a nejeden závodník tam byl déle než asi plánoval. Stavba tratí se někomu líbila někomu ne, ale občerstvovaček na klasice mohlo být víc (jedna je asi málo). Počasí přálo, sluníčko a horko. V sobotu byla krátká trať a v neděli klasika. Něktři borci / ky zaběhli skvěle, někteří se s terénem prali.

A jak jsme dopadli. Výsledky za sobotu jsou zde. A naši dopadli takto:

D14C:  4. Kája

D16B:  2. Lucka

D35B:  5. Andy

D45C:  Radka DISK

H12C:  4. Mates, 17. Ondra, 21. Kuba

H14B:  22. Kuba

H40B:  1. Zdeňa

H45B:  1. Roman, 9. Víťa

H45C:  6. Michal

HDR: 9. Natka

P:  5. Lada

 

A výsledky za neděli zde.

D14C:  3. Kája

D16B:  2. Lucka

D35B:  5. Andy

D45B:  4. Monika

H10C: 5. Tobík

H12C:  1. Mates, 13. Ondra, 19. Kuba

H14B:  23. Kuba

H40B:  4. Zdeňa, Martin DISK

H45B:  4. Roman, Víťa DISK

H45C:  6. Michal

HDR: 2. Olga, 3. Natka

P:  17. Lada, 19. Radka