O víkendu 14.-15.5. 2016 pro nás Zlíňáci připravili dva závody do žebříčku B. Do Zlína to nemáme daleko, vlastně to máme za rohem, ale ze stránek závodu nás strašili jaké nebude hnusné počasí (když máme ty tři zmrzlé – v kalendáři). A pořadatelé byli připraveni na vše. Shromaždiště bylo na ZŠ ve Zlíně pod Majákem a tam jsem mohli být na chodbách nebo v tělocvičně a po závodě využít teplé sprchy.

A jak vlastně bylo. Počasí bylo v sobotu zajímavé, slunečno, relativně teplo, sem tam zabouřilo, zapršelo, ale po poledni se  počasí umoudřilo a bylo fajn. A co v lese? Tam to bylo taky zajímavé. Bingo si pro všechny připravil náročnou klasickou trať v kopcovitém terénu, který ještě ztěžoval podmáčený terén po deštích v předešlých dnech. Má kategorie H35B to měla 9,8 km s převýšením 380 m. Proběhli jsme celou mapu. Volby postupů tam určitě byly a po závodě se probíralo kudy to bylo lepší či horší. Já jsem udělal chybu na 4. Takovou paralelku. Než jsem přeběhl údolí tak jsem běžel kolem vývratů, ale myšlenkově jsem byl u těch druhých vývratů o 4 vrstevnice výš.  Další chybka byla v dohledávce 10 kontroly, ale jinak pohoda a cíl jsem viděl za cca 77 minut. Jediné co mi trochu vadilo byly moc velké kolečka kontrol.

Neděle – to samé shromaždiště, ten samý les, stálejší počasí bez deště, ale krátká trať. A ta slibovala nový terén v nedalekém areálu cihelny. Různé hromady, jámy, hustníčky a móóóc kontrol v tomto areálu mapově prověřili všechny. A chyby se tam dělaly a nejenom tam.  Já jsem udělal chybu na 7 kontrolu, tam mi to moc nesedělo, hledalo nás to tam víc a nakonec jsme ji ale našli. Další chybka přišla na 12-ku a pak už naštěstí nic. Závod to byl ale jinak rychlý a hezký.

A výsledky.  Z oddílu nás tam bylo 21 tak výsledky jenom těch nejlepších na „velké bedně“. Sorry zas to jsou většinou jenom Dittriši, ale na obranu, tento článek měl psát někdo jiný, tak by to vypadalo vše asi jinak……

Sobota http://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=3128

1. místo – Lucka D12C,  Pavel H35B
2. místo – Andrea D35B
4. místo – Honza H21K, Matouš HDR
5. Místo – Láďa D. H21K
6. místo – Michal H35B, Roman H40B, Tobík HDR

Neděle http://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=3129

1. místo – Lucka D12C,  Andrea D35B, Pavel H35B
2. místo – Roman H40B, Matouš HDR