Orienťák umí zaběhnout všechno, proto se v sobotu 3/05/2014 postavila na start 2.ročníku Kroměřížského ½ maratonu squadra azzurra z našeho oddílu ve složení Petr Dvorský, Vojta Dvorský, Jan Rytíř a Michal Rytíř. Nikdo z nás samozřejmě nikdy předtím takovou trať neběžel, takže na startu převažovala směsice obav z délky, z větrného a studeného počasí a hlavně ze stavu vlastní formy. Kilometry rovné silnice do Trávnických zahrádek, asfaltová cyklostezka kolem Moravy s malým kouskem šotolinové cesty slibovali nezapomenutelné zážitky.

Naštěstí jsme se po startu nemuseli prodírat tisícihlavým davem, ale stejně nikomu z nás nebylo úplně jasné, jak zvolit tempo. Po pár set metrech jsme usoudili, že v jednotě je síla a když to potáhneme společně, doběhneme nejspíš ve zdraví a slušném čase.

Fungovalo to, drželi jsme tempo a střídali se na čele skupinky jak zkušení borci. V silném větru to ocenili i soupeři, které jsme postupně dobíhali a ti se pak schovávali za naše záda. Před závěrečným zrychlením jsme už táhli slušný vláček. Poslední kilometr pak byl individuální boj s tuhnoucími svaly, nevolností, každý to máme jinak a každý to známe, ale zvládli jsme to.

Závod dokončilo celkem 64 závodníků, kteři běželi v pěti různých kategoriích. Na vítězství v žádné z nich jsme neaspirovali, ale slušný výsledek jsme, myslím, zaběhli. Vojtovi jeho cílový sprint vynesl 29.místo, Petr si pohlídal 32.pozici, těsně před Michalem. Honza překvapil sám sebe, téměř bez tréninku doběhl s nepatrnou ztátou 42. Takže i při ½ maratonu platí: hlavně se nebát a jít do toho.

Celkové výsledky najdete zde http://rudahvezda.webnode.cz/km-1-2maraton/a2-rocnik-2014/