Ve dnech 20.-22. 8. 2021 se konalo v okolí Litevského Vilniusu Mistrovství Evropy dorostu. Lucka si na toto mistrovství vyběhla nominaci a jela do Litvy s dalšíma 15 dorostenci a 3 trenéry. Nominován byl / a

W16 – Lucie Dittrichová, Lea Martanová, Michaela Metelková, Michaela Novotná

W18 – Ema Bulířová, Ema Černá, Markéta Mulíčková, Anna Marie Smutná

M16 – Daniel Bolehovský, Jakub Račanský, Šimon Stehlík, Jan Strýček

M18 – Vít Čech, Martin Šimša, Adam Urbánek, Lukáš Vitebský

Celá výprava odjela už v neděli 15.8. přes Polsko a do Litvy dorazila v pondělí. Po nutných testech na Covid se mohli všichni připravovat na závody. Na programu měli seznámení s terény jak v lese, tak nějaký ten sprintík ve městě.

Na programu mistrovství byly dva lesní závody – v pátek klasika, v sobotu štafety a v neděli pak sprint ve městě.

Závody v lese měly dost sníženou průběžnost a viditelnost. Část byla v hustých křovinatých oblastech, mapa byla dost zelená. Sprint byl situován do historického centra Vilniusu.

A jak se Lucce dařilo? Velice slušně. Klasika 16. místo (ale chyb tan udělala dost), na štafety měl trénér těžký výběr, kterou z holek do šatfety nepostavit a „Černý Petr“ padl na Lucku a na sprintu skončila na 12 místě. Na to že v její kategorii běhalo kolem 90 holek moc hezké výsledky

Starnky MEDu jsou zde.  Zde najdete vše, jak výsledky, tak mapy a taky GPS.

A jak ostatní? No vedlo se jim náramně 3 medaile na klasice, 3 stříbra ve štafetách a ve sprintu další 4 medaile. Víc si můžete přečíst třeba zde.