se konalo o víkendu 26.-27. 9. 2015 s centrem na Klepáčově v Jeseníkách (kousek od motorestu Skřítek).

Již dopředu jsme věděli, že tento horský terén nebude zadarmo a že kopce a těžký terén všechny pořádně prověří. Z našeho oddílu se na M-ČR vydala Andrea, Ivoš, Pavel a Víťa na mistrovské a veteránské tratě a Míša a Lucka na trať tréninkovou. V sobotu ráno jsme se koukli na radar a přes celou Moravu pršelo. No to budou závody jsme si řekli a vyrazili. Cestou pršelo víc či míň, ale shromaždišti a lesům v okolí se déšť vyhnul. Shromaždiště v lyžařském areálu nabídlo vše co orienták potřebuje.

Sobotní semifinále mělo udělat první síto mezi závodníky. Z našeho oddílu postoupili do finále A jenom Andrea a Pavel. Do B finále postoupil Ivoš a Víťa.  Já osobně jsem běžel H35 a měli jsme to 7,4 km dlouhé a „jenom“ 255 m převýšení (ale poctivých). Terén byl těžký, horský, ale naše trať H35 se mi teda moc nelíbila, hlavně ty dva dlouhé postupy po stejné cestě (zajímalo by mě jak to plánoval stavitel, že to budeme chodit). Ale chyby se mi nevyhly ani tak. Dvojku jsem hledal níž, kontrola srázek byla tedy hezky schovaná, pětku jsem šel vrchem a z vrchu ten sráz nebyl vůbec vidět minul jsem ho tak o 10 metrů. Tak jsem se musel otočit. Další chybka přišla postupem na osmičku. Celkový čas skoro 67 minut a ztráta přes 8 minut. No co, postup do A finále, ale vyšel.

 

Na nedělní finále jsme se vydali 3 km daleko až za motorest Skřítek. A vrchní partie lesa slibovala pořádnou klasiku. Naše trať H35A byla 9,7 km dlouhá s převýšením 250 m. Hned jedníčku jsem ale podcenil a ztráta 65 sekund byla tu. Pak jsem se trochu uklidnil a šel svoje. Postupy na 3, 4 v borůvčí a s kameny byly fakt těžké, proto jsem se rozhodl jít na šestku po cestě, asi to bylo nejrychlejší, ale ten kopec až skoro na sedmičku byl výživný. Chybka na osmičku a pak závěr relativně po rovině a nebo z kopce. To co jsem, ale udělal na 14 kontrolu – no fuj. Já si myslel, že budu už v cíli a místo toho jsem kontrolu nadběhl a byl v …. teda dvě a pul minuty ztráty a suveréne nejpomalejší čas. Škoda tak jsem mohl být celkově 6 – teda velká bedna a to se počítá. Můj čas nakonec byl 76 minut a dostal jsem 11 minut. Kluci jsou prostě jinde a nebo mám běhat kam patřím.

Závěrem to ale bylo povedené mistrovství a mě se libílo.

A naše výsledky  http://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=2719

8. Andrea v D35A
8. Pavel v H35A
12. Ivoš v H20B
12. Víťa v H65B
10. Lucka a Míša v T3