Mistrovství republiky na klasice připravily oddíly Prostějova a Konice do lesů kolem obce Kladky. Víkend 15.-16. 9. 2018 se teda běhalo o medaile v tomto kopcovitém terénu. Bylo to zároveň mistrovství Slovenska, takže účast cca 1600 závodníků byla teda hezká porce pro pořadatele. A jak se to povedlo? Centrum OK, občerstvení klapalo skoro bez front, WC před závody zase s frontou, počasí slunečné, sobotní tratě jsem čekal těžší (aspoň ty co pořadatelé nabídly k tréninku před závody byly zajímavější), tratě v neděli již mnohem těžší a zajímavější, spíkři na jedničku, kulturní vložka krojovaného souboru moc hezká (a chodit v tom horku v takovém hanáckém kroji,  klobouk dolů).

Sobotní kvalifikace byla většinou jižně a západně od centra a rozdělila závodníky dle výsledků do různých finálových běhů.
Výsledky kvalifikace jsou zde https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=3982

 

 

a do A finále postoupila – Míša v D16, Andy v D35, Pavel a Michal v H40
do B finále Roman v H45
do C finále Noe v H16
a v T4 doběhla Lucka 18. a Radka 87.

Nedělní finále už byla hezká porce OB se vším všudy. Hezké tratě s volbou postupů a fyzicky náročné. Mně se teda v H40A moc nedařilo a dělal jsem chyby. Třeba postup na dvojku chtěl víc napřímit, ze začátku víc přes údolí a pak do kopce a na obíhačku po cestě (tu chybku při odběhu z jedničky a nedoběhnutí na cestu ani nekomentuji). Trojka byla lepší zprava až tak nějak kolem 6. kontroly. No a10 kontrola – radši se nevidět, já jsem minul kontrolu v zeleném o kousek a šel jsem do hezké…

Mi se teda moc mapově nevedlo a za ostatní můžu říct, že toho měli taky plné zuby, ale nakonec to cinklo Míši v D16A. V sobotu se nějak nemohla rozběhnout (většinu týdne před závodem se o ní pokoušel nějaký bacil a rýmečka) a tak do finále nastupovala docela vpředu. V neděli jak sama řekla to už bylo mnohem lepší. Doběhla na prvním místě, ale pak musela čekat jak se povede holkám v kategorii. A nakonec to dopadlo skvěle a je z toho BRONZ.

Výsledky z finále jsou zde https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=3983

  1. místo – Míša v D16A
  2. místo -Andy v D35A
  3. místo – Pavel v H40A
  4. místo – Michal v H40A
  5. místo – Roman v H45B
  6. místo – Noe v H16C

a v T4 doběhla Lucka 11. a Radka 71.