Daleko předaleko bylo pro Kroměřížáka M-ČR na krátké trati. Bylo o víkendu 4.-5. 6. 2022 a bylo kousek od Jablonce nad Nisou s centrem na sjezdovce v Nové Vsi na Nisou. Z oddílu jeli jen Lucka a Kuba. Díky Zlíňákům za pomoc s dopravou. Samotné závody byly v krásném terénu, nějaké kupky, kameny, bažiny, borůvčí…

V sobotu byla kvalifikace a do A finále postupovalo v dorostencích ze dvou rozběhů vždy jen devět prvních. Lucka v D18B byla na děleném 1. místě a postoupila do A finále. Kuba se nevyvaroval chyb a v H16A doběhl na 24. místě a na postup do finále B to ještě stačilo (ale hodně těsně). Výsledky jsou zde.

 

 

V neděli byly finále. Nejdřív startovaly finále D, C a B. A-čkové finále vše završily nakonec. Prvně teda startoval Kuba a rozbíhal se pomaleji, ale pak zrychloval a nakonec doběhl v H16B na solidním 6. místě (první dva v B finále brali ještě licenci „A“, škoda). Pak šla na řadu Lucka. V D18A startovala úplně poslední. Běžela výborně a vedla, ale na 9. kontrole udělala chybku na cca 90 sekund (viz také GPS záznam), ale i tak to ke konci ustála a doběhla si pro skvělé 2. místo jen 54 sekund za první. Celkové výsledky jsou zde. Na stránkách závodu najdete vše ostatní, další GPS, OB postupy, fotky…)

Záznam ČT zde.