Pořadatel z Opavy (AOP) připravil již na rok 2020 Mistrovství České republiky štafet a družstev. Loni to kvůli COVIDu nešlo a tak se tyto závody přesunuly na tento rok. Ano o víkendu 9.-10. 10. 2021 se tyto závody uskutečnily v Kobylé nad Vidnavkou. Atraktivní terén kolem Vidnavy byl trochu poznamenán kůrovcem, ale i tak tam zůstaly stále krásné pasáže s kameny, srázy, kopci, bažinami doplněny o nějaké nové paseky (někdy i dost zarostlé). Na tyto závody se nás z Kroměříže vydalo 10 (na dvě plná družstva). Počasí přálo, bylo celý víkend slunečno a nefoukalo, i když v neděli ráno mrzlo.

V sobotu byly tříčlenné štafety. Závodu se zúčastnilo asi 920 závodníků. My jsme postavili dvě štafety H135 (Pavel, Roman, Martin a Kuba, Víťa, Michal) a jednu D135 (Lada, Radka, Monika) a Andy to vše vedla!!! (nakonec taky běžela s Luhačovicemi – moc dík). Já jsem chybu udělal už na jedničku – málo jsem stoupal a svou kontrolu jsem v přeběhl a musel se vracet. Balík mi tedy tím pádem utekl a pak jsem ho musel dohánět. Dál už to šlo bez chyb, jen drobné zaváhání na 11. kontrolu, při průběhu zeleným jsem uhnul zbaběle na cestu. Ostatní se se svými úseky taky poprali, někteří líp, někteří …

Výsledky M-ČR zde, výsledky M-ČR veteránů zde. No a my 13. a 27. z 36. štafet v H135 a V D135 drobná chybka na začátku a DISK.

V neděli byl závod klubů. Bojovalo skoro 1000 běžců. Někdo musel postavit 7členou štafetu (dospělí a dorost) a vetoši jen 5členou. Naše dvě štafety bojovaly v DH225 (Pavel, Andy, Roman, Lada, Martin a Kuba, Monika, Víťa, Radka, Michal). První úseky vyrážely do závodu ještě v pořádné kose a jinovatce. Já jsem se opět nevyrovnal jedné velké botě – 6 kontrola a pak špatný směr na 7. kontrolu a zamotaní se v ostružinách na 12. Andy pak zaletěla a předávala třetí a ostatní běželi jak nejlíp to v ten den šlo. Bylo to pro někoho mapově těžší, ale „hromadnému“ startu jsme se vyhnuli.

Výsledky M-ČR zde, výsledky M-ČR veteránů zde. No a my 20. a 38. z 46. štafet

Oba závody určitě stály za to a nám se moc líbily.


Lucka hostuje za Zlín a i se stále trvající bolestí stehna se snažila podat co nejlepší výsledek.

One Comment

Comments are closed.