V polovině srpna letošního roku se uskutečnílo na jihu Francie v okolí lázní Aix les Bains na náhorní plošině v okolí hory Mont Revard ve výšce okolo 1400m mistrovství světa v orientačním běhu a současně mistrovství světa v Trail-O , což je zvláštní disciplina orientačního běhu.

V mistrovství Trail –O startuje reprezentační družstvo ve složení 3 závodníci v kategorii „open“ (zdraví) a tři závodníci v kategorii „paralympic“ (tělesně postižení).

Princip Trail-O je řešení mapových úkolů, závodníci se pohybují po pevné cestě, a určují správné označení v mapě zakresleného bodu v terénu kde může být až 6 různých lampionů v okolí tohoto bodu, z nichž jeden je správný, nebo není správný žádný.

Závodníci o obou kategoriích startují bez ohledu na pohlaví a věk. V disciplině paralympic závodil i kroměřížský závodník Ing. Boris Dvorský. Celkově po dvou dnech závodů skončili naši reprezentanti takto: V kategorii open Leštínský 4 místo,Forst 22 , Slovák 27, v kategorii paralympic Kosťová 10, Hůlka 16, Dvorský 29.

V závodě družstev skočilo družstvo Leštínský, Forst, Hůlka na sedmém místě.

Na mistrovství světa v pěším orientačním běhu získali naši reprezentanti dvě stříbrné medaile a jedno čtvrté místo

Na snímkcích reprezentační družstvo, zahajovací průvod, paralympici před výsledkovou tabulí