Poslední dvojzávod B žebříčku byl naplánován na víkend 10.-11. 9. 2016
Pořadatelé z ŠK Sandberg Bratislava a pár pořadatelů z Luhačovic nás pozvali do obce Nová Bošaca na Slovensku. Je to kousek za hranicemi v Bílých Karpatech. Prostě je to horský svah od Nové Bošace až skoro po Velký Lopeník. Kopce a zase kopce.

Na závody přijelo jen cca 400 Moraváků a 300 Slováků. No proti tomu co bylo týden před tím na oblasťáku (3 oblastí) u Protivanova je to dost málo!!!

Proč to je otázka. Nevím, kde je zakopaný pes, že na B závody jezdí tak málo závodníků.

Louka kde bylo shromaždiště, jsme se všichni vešli bez problémů i ze zaparkovanými auty, byla rozpálena sluníčkem od samotného rána. Předpověď slibovala 30° horka na oba dva dny a ty taky byly. Člověk se chtěl osvěžit pivkem, ale cena 1,50 Eura nebo 45 Kč (později slevněno na 40 Kč) byla teda mazec. Možná pod heslem, když je málo přihlášených tak to naženeme na cenách v bufetu. Možná kdyby bylo vše levnější, tak se nakonec vydělá víc, ale….

A co závody

Sobota klasika – První co mě zarazilo když jsem viděl na startu mapu, byla ta obrovské kolečka kontrol. Škoda, že ze zvětšením mapy do desítky se zvětšily i kolečka kontrol. Je to hodně nepřehledné. Trať H35B byla 7,8 km dlouhá s 505 m převýšení a trať byla taková …. Vím jaké je těžké postavit trať v kopcích, ale tady ta mě teda moc nebavila a závod mě tak nějak přestal bavit na 5 kontrolu. Chybu jsem už udělal na trojku  ty dva vývraty jsem tam vůbec neviděl, na čtverku zbytečně z kopce abychom ho vzápětí šli zase nahoru. Začátek postupu na pětku byl děs. Čistý les byl špatně průběžný, samí kmen a větev, paseky to samé a ještě PODROST, no děs. Lepší bylo hned vyjít na cestu a pak nějak běžet. Ale ani dál to nebylo ono. Pětka v zeleném asi bych tam kontrolu nikdy nedal, při postupu na šestku jsem se zamotal v zeleném a vylez jinde něž jsem čekal, ale to co jsem provedl při odběhu z osmičky. Nějak jsem se v tom zeleném motal jak špína v kýblu. Atd. V cíli jsem byl za 80 minut a měl jsem toho tak akorát. Musím ale pochválit, že v tom horku bylo na všech občerstvovačkách dost pití Dík.

Výsledky na http://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=3150  a my jsme skončili:
1. místo – Matouš HDR
2. místo – Pavel H35B
4. místo – Lucka D12C, Míša  D14B, Andrea D35B
5. místo – Roman H40B
6. místo – Víťa st. v P
9. místo – Tobík  HDR
a za desítkou – Noe 20. v H14B, Vojta 23. v H21B, Ivoš 31 v H21B, Martin 15. v H35B a Verča – došla v D20B

Nedělá krátká – Jak jsem již psal, v kopci a natož ve velkém se tratě staví blbě a když jsem viděl parametry H35B (5,6 km a 225 m) tak jsem tušil, že to nebude žádná procházka růžovým sadem. A nebyla. Les stejný, kopcovitý, zelená byla zelená a místy málo zelená, bíla = sem tam velký problém z těžkou průběžností  a trať posuďte sami…… Do cíle jsem doběhl za 53 minut.

a výsledky jsou na http://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=3151  a naše
1. místo – Matouš HDR, Lucka D12C, Míša  D14B, Pavel H35B
2. místo – Andrea D35B
7. místo – Roman H40B
a za desítkou – Noe 36. v H14B, Vojta 17. v H21B, Ivoš 29 v H21B, Michal 22. v H35B