Pěkné, rychlé, těžší. Tak by se dalo zhodnotit M-ČR štafet a družstev ve Vracově, které bylo pořádáno Zlíňáky.

Ale popořádku. Po dlouhých XYZ letech jsme se konečně domluvili na postavení štafety. Teda veteránské, ale to neva. Nakonec jsme z 12 borců starších 35 let, postavili 3 štafety H105. Den startu se blížil a počasí se kazilo a kazilo. Pár jedinců postihlo zranění a nemoc a tak 10.10. 2015 se na startu postavily pouze dvě štafety z našeho oddílu:
1. Mário, Honza a Luďáa
2. Zdeňa, Michal a Pavel.

Počasí nic moc cca 9-10 stupňů a zataženo. Před našim startem proběhl závod mužů a žen a Česká televize ho vysílala jako přímý přenos. Zde je záznam  http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10183677624-beh/315297371282001-m-cr-2015/   Náš start byl naplánovaný na 14:45 a první běžci se vydali na trať – začátek rychlý ve městě, pak nás trať zavedla do „zelenější“ těžší části lesa a pak na shromaždiště a poslední pytlík.  Mario doběhl těsně před Zdeňou a předávali Honzovi a Michalovi. V tu dobu se ještě víc zatáhla obloha a začalo mžít. Ale k závodu, oba běželi co to šlo a Michal byl v cíli o minutu dřív jak Honza. Při předávce mi Michal jenom řekl „Do prdele v tom lese není vůbec vidět“ a já jsem vyběhl. Samozřejmě jsem nevěděl, že je Luďa za mnou o minutu proto jsem se snažil jít naplno, ale hned ve městě jsem začal dělat chyby. Nějak jsem se s tím nemohl ve městě domluvit, mapa se tam četla při tom světle hodně blbě. V zelené části jsem musel zpomalit, ale naštěstí jsem vše našel bez problémů a do cíle jsem doběhl pře Luďou. Naše štafety skončily 15. a 25. z 36.

Za oblastní štafety běželi i Míša v D14 a Lucka v HD12. A jak se jim vedlo. Skvěle. Štafeta Valašské oblasti v D14 ve složení Míša, Maruška Tichá a Terka Golová doběhli 3.  Gratulujeme.  Lucka a její štafeta HD12 Anita Panovcová a Dáša Hubáčková by byly asi 20, ale Lucka narazila kontroly v závěrečném pytlíku v blbém pořadí a byla DISK, škoda.

Výsledky štafet jsou na http://mcr2015.skob-zlin.cz/wp-content/uploads/2015/10/vysledky-stafety/PROTOKOL.HTM

V neděli 11.10 2015 v tom samém lese, na stejném shromaždišti, ale jenom při 4-5 stupních a silnějším větru proběhlo M-ČR družstev. Na startu bylo kolem 1600 běžců a z toho množství jedno naše družstvo H175 ve složení Michal, Monika, Pavel, Andrea a Zdeněk

Tratě byli možná delší než to někteří čekali, ale byly v čistém lese a mezi „pískovými“ dunami. Podle mně se v těchto dunách velice dobře orientovalo a byl to velmi rychlí závod. Viz mapa. Z našeho družstva jsme tam všichni nechali své maximum a bylo z toho pro nás skvělé 13 místo z 26 štafet H175.

Míša i Lucka běželi za oblastní výběry a jak se jim vedlo, ale i ostatním najdete na
http://mcr2015.skob-zlin.cz/wp-content/uploads/2015/10/vysledky-druzstva/PROTOKOL.HTM

Tak trénujte a příští rok si to zopakujeme. Jo naše družstvo už dvě osvědčené baby (M a A) má a vy ostatní si někoho ukecejte.