Od našich zpravodajů:

Vítězem 62. Ročníku Poháru města Zlína se stal náš klub – KOB Směr Kroměříž. Od roku 1954 se všechny generace kroměřížských orientačních běžců snažily o zisk této cenné trofeje. Materiální podmínky měli tito borci dobré – posuďte sami: Trofejní náramkové busoly po wehrmachtu, podložky z hobry pod mapu, kterou si přichytávali praktickými zavařovačkami, sportovní pumpky ještě z předválečné látky. Práce s mapou byla na vysoké úrovni – svůj postup si v mapě značili zapichováním barevných špendlíků do podložky.
Neuspěli ani progresívní mladíci z dalších generací vybavení busolami sport z NDR a mapníky z PVC. Ti už oblékali bavlněné dresy, běhali v trenýrkách, pravidelně se věnovali trainingu a do unavených údů si vtirali masážní krém Pamela. Pomiňme další generace borců běhající již v silonových a dederonových dresech a které ani po přednášce Dr. Jaroše o nebezpečí alkoholu pro tělo a duši sportsmana, nepřestali rozebírat průběh závodu u piva, rumu a Tesavely.
Až konečně letos…. Andrea Dittrichová svým vítězstvím v prestižní kategorii D21 zajistila 10 bodů a další 3 body přidal její choť za slušné umístění v H21. Tak náš klub získal nejstarší klubovou trofej v OB, něco jako orientační Davis cup. Před námi ji získalo např. Dynamo Spoj Bratislava, Spartak Šternberk, SK Jamnice, Slovan Luhačovice, USK Praha…