Naši kolegové radioví orientační běžci měli na přelomu dubna a května v okolí KM své závody. Jako třešinku na dortu si uspořádali v sobotu 30.4. v podvečer klasický orientační sprint. Měsíc předem nás ředitel závodů srdečně zval, ale pak si zřejmě vzpomněl na podzim, kdy mu pach z dresů klasických orientačních běžců rušil na Bunči svatební hosty a začal vzkazovat, ať radši nechodíme. My jsme se nedali, ráno jsme se rozcvičili na výtečném závodě pořádaném BBM v Babicách u Brna a v podvečer se domáhali startu.
Už nám bylo jasné, proč nebyl až takový zájem o naši účast. Pořadatelů bylo opravdu málo a každý další sportovec jim už zase dále komplikoval jejich situaci. Zjistili jsme například, že ne my radistům, ale oni nám půjčují startéra. Leč mohli jsme startovat aspoň mimo soutěž.

Start byl na atleťáku a první kontroly byly před tělocvičnou. Udělal jsem chybu na 3. kontrolu a to už se okolo mě přehnal Peťa startující za mnou. U Bezručáku nám fandila Verča, ostatní občané nás zřejmě považovali za chovance zdravotnického zařízení na Havlíčkově ulici č. 46. U fízlárny jsem Peťu ztratil, ale v Bezručáku už mě dotáhl Ivoš a řval : „Kódy“, když jsem chtěl razit špatnou kontrolu. Běh okolo Okresu, zpátky přes COPT a hajdy na Slovan. Po sesbírání kontrol na Slovaně už jen pár kontrol na stadecu a sprint po tartanu do cíle. Až za cílem jsem zjistil, že jsem vynechal kontrolu u Pavla na zahradě. Z nás si nejlépe vedl Peťa, kterého porazili Oma, Gomczyk a Gomczyk –Omová. Místa , kde člověk chodí téměř půlstoletí, vypadají při sprintu úplně jinak. Celou akci hodnotím na výbornou. Mapu dodal Víťoš a trať stavěl muž, známý pod pseudonymem prof. Horák.

 

 

 


Krajský přebor škol v orientačním běhu

Tuto tradiční akci uspořádali 11.5.2011 členové Slovanu Luhačovice v Havřicáh, což je nyní již předměstí Uherského Brodu. Výtečné zázemí poskytlo účastníkům místní fotbalové hřiště. Samotný závod se konal v malém lesíčku nad obcí. Stavitel závodu dokázal do krajnosti využít možností, které mu lesík a Sportident nabízely a dokázal tak oddělit zrno od plev. Musím přiznat, že letos v naší výpravě příliš zrna nebylo. Nezískali jsme žádné místo na bedně. Jedině Martin udržel kontakt se špičkou a skončil o pár sekund čtvrtý. Rovněž Verča byla 4. Závod proběhl za nádherného počasí. Cesta na závod a zpět měla rovněž pro naši mládež poučný charakter. Cestovali jsme totiž vlaky Českých drah a to je pro naši změkčilou budoucnost národa dosti silná káva.

D9          2.8km       17k 
1.Kunčarová Jana           Gymnázium JAKUB Uh.  GUBKA         25.54 
4.Pěčková Veronika         Gymnázium Kroměříž   GKM           34.40

DS          3.2km       19k 
1.Kukolová Šárka           Gymnázium JAKUB Uh.  GUB3A         26.24
5.Krajcarová Soňa          Gymnázium Holešov    GHL           49.40

H7          2.8km       17k
1.Sýkora Vojtěch           Gymnázium JAKUB Uh.  GUBSB         20.59
6.Zvoníček Jan             Gymnázium Kroměříž   GKM           37.53

H9          3.2km       19k  
1.Hubáček Jonáš            ZŠ Luhačovice        LCE9D   D     21.12
  Dvorský Petr             Gymnázium Kroměříž   GKM       DISK

HS          3.5km       21k
1.Láznička Jan             Gym. Lesní čtvrť Zlí GLC6XB        23.20
4.Pěček Martin             Centrum odb. příprav CKM           24.58
7.Krajcar Ivo              Střed. průmyslová šk SPZ     D     28.54
8.Dvorský Vojtěch          Arcibiskupské gym. K ARG           29.26

Do všech azimutů…

vyrazili 21.5.2011 členové našeho clubu. Tvrdé jádro zastánců klasického OB vyrazilo na oblastní žebříček do Vsetína. Vsetínské závody vždy dokonale prověří každého sportovce  a proto mnozí salónní sportovci radši neopustili nížiny Hané. Nakonec nás bylo 5 i s Mariovou dcerkou. Zpětně mnozí zjistili, že proklínaná opavská klasika nebyla až zase tak těžká. Kopce a hustníky. Zlatý hřeb byla 14. kontrola v H35. Seběhni z kopce, najdi roh oplocenky v hustníku a zase vyběhni na hřbet. Běželo se na klasické mapě Žamboška, kde se proti minulému roku výrazně zlepšila klasifikace porostů. Bohužel papír mapy měl tu škaredou vlastnost, že se v místě přeložení rychle odíral. Naštěstí bouřka chytila ty nejpomalejší závodníky až na konci závodu. Společenská část závodu se nadmíru povedla. Centrum bylo v příjemné hospodě ze zahrádkou  ve Vsetíně – Rokytnici. Vyhlášení výsledků jsme sledovali z kryté terasy, popíjejíce přitom osvěžující nápoje, zatímco venku zuřila průtrž mračen. Kafe bylo dobrý, pivo pré výborný. Ceny pro vítěze hodnotné. Mario vyhrál mimo jiné láhev valašského homeopatika a Vojta praktické tričko.

HDR         1.7km    0m 7k 
1>Otrusina Martin          EZL                  EZL0006       22.16
>  Holíková Sára           SKM                  SKM0002 C DISK

D45C        3.2km    0m 10k 
1>Horynová Eva             TZL                  TZL5254 C     61.14
2>Strnadlová Zdenka        SKM                  SKM5557 C     71.59

H18C        4.3km    0m 13k
1>Dvorsky Vojtech          SKM                  SKM9401 B     66.02

H21C        6.7km    0m 17k 
1>Sadílek Martin           VIC                  VIC6901 C     76.38
2>Holík Mario              SKM                  SKM7702 C     89.23

H35C        5.4km    0m 17k
1>Vébr Radek                HAV                  HAV7103 C     69.33
14>Dvorsky Ilja             SKM                  SKM6103 C    122.39

Ivoš s Petrem vyrazili rychlíkem v poledne na otočku do Pardubic, kde se konal sprint A žebříčku. Závod se konal v centru Pardubic v areálu místní nemocnice a přilehlých parcích na březích Chrudimky. Petr zaběhl dle svých možností, Ivoš bohužel narazil špatnou kontrolu a byl disk. Vrátili se večer Zlínským expresem a dokonce se svezli 1.třídou.
Platforma příznivců trail-o z našeho klubu pořádala společně s prostějovským klubem  JPV závod v této disciplíně v Podzámecké zahradě v Kroměříži. Po návratu ze Vsetína jsme se zde zúčastnili jako pomocní pořadatelé. Jelikož jsem nepronikl do tajů této disciplíny, tak můj příspěvek spočíval ve stavbě zahradního přístřešku, pro ty pořadatele, kteří tomu rozumí. Tom byl dokonce schopen zpracovat výsledky v počítači a zveřejňovat je i bez tiskárny. Velké rozčarování   jsme my příznivci klasického OB zažili, když jsme zjistili, že závodnice Soňa, která měla s námi původně jet do Vsetína, dala přednost startu v trail-o.