V sobotu 21.5. se do Kroměříže sjeli závodníci v nejmladší disciplině orientačních sportů a to v Trail-O. Princip discipliny je následující: závodníci po startu jdou po určené trase a na mapě mají vyznačeny kontrolní body, které jsou od vyznačené cesty vzdáleny. Na kontrolním budu a v jeho blízkosti je několik lampionů, a závodník má  určit ten správný, který vyhovuje zákresu do mapy a přiloženému popisu. Na projítí trasy má závodník určen časový limit. Závodníci mimo limit ještě absolvují tzv. časové kontroly jednu až tři, na které dostane závodník mapu a popis a do 1 minuty musí odpovědět. Časy na časových kontrolách pak slouží k určení pořadí závodníků, kteří mají stejný počet správných odpovědí.
Závody proto mohou absolvovat jednak závodníci zdraví , kteří  jsou zařazeni do kategorie  OPEN, otevřená, a také tělesně postižení na  invalidních vozících, kteří jsou zařazeni do kategorie PARALYMPIC. Jinak závodníci jsou podle výkonnosti zařazeni do kategorie „Elite“ pro ty výkonnější a kategorie A pro závodníky začínající případně juniory.

Kroměřížský závod se konal v Podzámecké zahradě, trasa byla dlouhá 2,4 km s 20 kontrolními stanovišti. Závodu se účastnilo 19 závodníků v katgroii Elite z toho 8 v kat. paralympic,  5 závodníků v v kat A.  a dvě závodnice z ciziny, z Chorvatsky a Polska
V kat. open zvítězil Tomáš Leštínský  druhý byl Mirek Slovák,třetí Jasmínka Perkovič z Chorvatska.
V kat para zvítězil Petr Kristek, druhá byla Jana Kosťová a třetí Eva Tomanové všichni z Klubu vozíčkářů Praha.
Na lehčí trati A zvítězil Antonín Forst  MF Praha,druhá byla Vavrečková  a třetí Kubů z Prostějova
Vysledky E_final
Vysledky A_final

Závody v Trail-O pokračovaly druhý den závody v Čechách pod Kosířem.

Všem, kteří přispěli ke zdárnému průběhu závodu děkujeme
Boris Dvorský.