V sobotu 20.1. 2018 jsme zkusili jako oddíl udělat zimní ligu. Leden je leden, tak jsme do toho šli s vědomím, že může být pořádně zima a nemělo cenu plánovat nic daleko. Dopředu jsme si řekli, že to uděláme jedině na mapě Hvězdě a se zázemím na pozemku od Víti Pěčka. Víkend před ligou bylo, ale „jarní“ počasí a dle předpovědi to nevypadalo, že by se to mělo nějak moc zkazit. A tak se vše mohlo ladit ke zdárnému uspořádání. Je pravda že ve středu napadlo asi 5 cm sněhu, ale ten za dva dny skoro všechen slezl.

Nakonec se sešlo 48 běžců, kteří si vybrali jednu ze čtyř trati. T1 (byla rozdělena ne dvě a měla motýlek) a T2 byly delší tratě, kde část mapy byla bez cest a část mapy byla jenom vrstevnicovka. T3 a T4 byly tratě pro ty nejmladší. Počasí nám taky přálo, prvně bylo kolem nuly, pak nad nulou a dokonce nám i chvilku svítilo sluníčko. Zima snad nebyla nikomu. Komu byla ,tak se zahřál buď během nebo u ohně, případně čajem s a nebo bez R..U. Hlavní trať T1 (7,5 km s 32 kontrolami) vyhrál Roman Zbranek a vše zvládl za skvělých 48 minut.Tratě k nahlédnutí A zde pár fotek od Romana  https://photos.app.goo.gl/4EVC4jvedaWYpnNm2

Jestli to budeme dělat příště? Já si dám asi pauzu, ale jestli se najde v oddílu někdo jiný, kdo vše připraví, tak mu přijdu asi pomoc.Ale….