Počasí se při druhém oblastním dvojzávodu 13.4. v Pozděchově moc nepovedlo a občas poletující sníh připomínal upoutávku na poslední sérii Hry o trůny. Nicméně v oddílovém stanu, který jsme brzy za…hřáli, bylo docela příjemně. Plátno stanu se ovšem přes zimu podivně zmenšilo a postavit ho byla docela fuška. Centrem závodu byl areál střelnice západně od obce, kde se místní střelci podle všude přítomných úlomků evidentně specializují na střelbu do asfaltových holubů.

Závod začínal dopoledním lesním sprintem v bezprostředním okolí střelnice. S mapou v měřítku 1:4000 v lese moc běhat neumím. Vytrestala mě už první kontrola, kde jsem naběhl sousední lampion. Následoval zajímavý výběh po hromadě komunálního odpadu v prostoru černé skládky pod násypem nedostavěné železnice a následující kontrola naskočila mnohem dříve, než jsem ji čekal. Pak jsem se mapově i běžecky srovnal, abych prožil totální inferno při postupu na 11. kontrolu. Z kopce jsem neuhlídal směr a podle meandru potoka jsem myslel, že jsem o kus dál (viz. obr.).

Ostatním se vedlo přece jen lépe a stupně vítězů obsadili: Lucka (2. D14C), Ondra Rose (1. HD10N), Matouš (1. H10C), Kuba Pěček (2. H12C), Dominik (3. H16C), Pavel (1. H35C), Pepa (1. H45C) a Jirka Zvoníček (2. P)., další výsledky v ORISU.

Odpolední krátká trať byla postavena v zalesněném svahu pod vrcholem Tanečnice, který je rozdělený řadou hlubokých příčných údolí a pásy hustníků a zarostlých světlin. Trať (alespoň v mé kategorii) šetřila výškou a většinou se běhalo hezky po po vrstevnici. Po dopoledním sprintu a v poměrně těžké podložce to ale rozhodně nebylo zadarmo. Na prvním místě skončili: Lucka (D14C), Matouš (H10C), Pavel (H35C), Pepa (H45C) a Jirka Zvoníček (P). Martin byl 2. v H35C a Dominik 3. v H16C, další výsledky v ORISU.