Poslední dvojzávod B-éček před prázdninami nás čekal o víkendu 18-19.6. 2016. Předpověď počasí měla být taková všelijaká, ale skutečnost byla jiná. Bylo teplo a slunečno, a tím pádem pro někoho vražedná kombinace.  Pořadatelé obou závodů jakoby věděli, že bude teplo, tak shromaždiště umístili na místní koupaliště.

Sobotní závod si připravili borci z Konic a to do obce Šebetov. Místní koupaliště se teprve napouštělo, ale děti v něm blbli o 106, zato v areálu bylo vše připraveno na výbornou. Od pivka a nealka až po maso, makrelu nebo krůtu na grilu. A co v lese. Tam to bylo taky OK. Klasická trať s vyšší teplotou dal některým hodně zabrat a sto minutové časy nebyly vyjímkou. Má kategorie H35B to měla 9 km a 410 m převýšení. Ze začátku jednodušší, kontroly blíž od sebe a už na 2. kontrolu jsem udělal drobnou chybku, nic zvláštního. První volba přišla na kontrolu čtvrtou. Já jsem to šel většinou tak nějak rovně a drobnou chybku jsem vyvedl až při dohledávce. Co bylo horší, že jsem měl nové boty a ty mi začali dělat puchýř na pravé noze a …. před závodem se mi na WC nechtělo, ale při závodě mě to začalo honit. Na druhém dlouhém postupu (většinou jsem ho šel po cestách) jsem to už nevydržel a musel si odskočit.  Pak už jsem mohl myslet jenom na závod a puchýř. Další větší volba postupu přišla na devítku. První mě to napadlo jít zprava, ale nakonec jsem to šel po stejné cestě jak na 6. kontrolu. Pak už jenom pár kopců, potkat divočáka dohledat zbytek kontrol a v čase 73 minut orazit cíl. Jo solidní trať to byla a co jsem viděl ostatní tratě tak ty 3 dlouhé postupy jsme měli dost podobné nebo stejné. Ničemu to nevadilo a aspoň jsme večer měli nad čím pokecat co bylo lepší.

Na noc jsme zajeli k rodičům Radky Blank a bylo fajn. Radko dík. Moje rodina, Víťova rodina, Michal a Honza strávili příjemný večer u ohně a … Jasně u pivka a opékání.

V neděli ráno jsme se přesunuli do Borotína, na místní tábořiště s koupalištěm (již s vodou ). Po závodě se nádherně hodilo. Les si pořadatelé z Adamova vybrali zajímavý, kopce tak akorát, hustníků víc, pár kamenů a jam, vše tak ideální na krátkou trať. Chybky se tam teda, ale dělaly. Někdo víc a někdo míň. Já jsem taky na trati H35B (4,7 km 210 m přev.) nějakou udělal. Jednu na 11. – vím že půjdu po cestě a pak uhnu do leva, a tak jsem šel, ale po jiné cestě a pak taky do leva a tím pádem do p…. Při další chybce jsem nevěřil buzole a doběhl jsem skoro až na 20 než jsem se vzpamatoval. Jinak to chtělo jít většinou rovně. Hezká trať a pak ten bazén – super.

Všem z oddílu se nám tento víkend líbil a dopadli jsme taky slušně. Klobouk dolů před Michalem, který každý den obešel svoji trať H35B a pak šel ještě učit Radku mapu na P trať.

Výsledky sobota http://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=3148

1. místo – Lucka D12C, Míša D14B, Pavel H35B
2. místo – Andrea D35B
5. místo – Roman v H40B
6. místo – Víťa v H40B
7. místo – Matouš HDR
9. místo – Michal H35B
12. místo – Honza H18B
17. místo – Noe H14B
31. místo – Kuba H10C
35. místo – Dominik H12C
40. místo – Petr H21B a Radka P5
44. místo – Ivoš H21B

Výsledky neděle  http://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=3149

1. místo – Lucka D12, Míša D14B, Andrea D35B, Pavel H35B
4. místo – Monika P3
5. místo – Roman v H40B
6. místo – Víťa v H40B
9. místo – Martin H35B, Luboš P3
11. místo – Radka P3
13. místo – Dominik H12, Michal H35B
15. místo – Kuba H10, Honza H18B
24. místo – Noe H14B
32. místo – Jirka H14B
DISK – Honza H21B, Jirka H21C