V sobotu 28.5. 2016, poslední den Mistrovství Evropy v OB http://www.eoc2016.cz/cz/  byly na programu štafety. Reproši mnoha států si odběhly své úseky a po nich od 14:30 v tom samém terénu jsme přišli na řadu my ostatní.

V Černé Vodě v Rychlabských horách se konal Český pohár a B-závody v orientačním běhu. První den jsme měli na programu krátkou trať.

Dle parametrů tratí (H35 – 4 km a 75 m převýšení) to nemělo být až tak hrozné, ale v tomto podhorském terénu člověk nikdy neví. A terén to byl nádherný. Na start jsme šli teda dál a pak jsme si někteří užívali a někteří „proklínali“ tento terén. Kameny, balvany, potoky, bažiny, líp či hůř průběžný les, prostě něco co závodníka nutilo pořád přemýšlet kde je, jak půjde dál, jak dohledá kontrolu atd… Já jsem šel relativně čistě, bez větších chyb, ale s velkým respektem. Asi má největší nejistota přišla na 4 kontrolu (ztráta asi 50s) podle postupu to moc nevypadá, ale vůbec jsem si nebyl jist kde pořádně jsem (Porovnejte si pro zajímavost mapu kolem této kontroly na krátké a na klasice, ale i v okolí cíle). Další kontroly jsem našel většinou v pohodě, ale hlídat se člověk musel pořád, protože do chyby se dalo dostat okamžitě a najít se pak mezi balvany. … Pro mě to byl nádherný terén.

V neděli v tom samém terénu pořádali AOPáci klasiku – ta některé pořádně prověřila a liga 100 byla na denním pořádku a i našim borcům se to nejednou povedlo a některým nestačilo ani těch minut 150 . Možná proto, že bylo teplo a dusno (jak v prádelně), sem tam sluníčko, ale hlavně to bylo o mapě. Fakt to ale bylo v lese moc hezké a těžké si vybrat ten pravý postup. Kamenné pole bylo lepší obíhat, ale někdy to nešlo, protože mezi menšími kameny, byly kontroly na těch větších šutrech, zelená na mapě byla zelená a po večerních deštích byla podložka měkká a voda tekla snad všude. Má kategorie H35B to měla 8,9 km a 320m převýšení. Moc hezká trať s volbami postupů. Jedinou drobnou chybku jsem udělal na 12 kontrolu a za necelých 70 minut jsem byl v cíli.

Hromada lidí z oddílu nedojela, jejich chyba, ale my ostatní v oddílovém stanu jsme se shodli – palec na horu za tyto víkendové závody. Povedly se.

A jak se nám dařilo.
Výsledky sobota / neděle:

Lucka – D12C  x / 7. místo
Míša – D14B  3. / 3. místo
Andrea  – D35B  2. / 2. místo
Noe –  H14B  46. / 30. místo
Honza-  H18B  12. / 12. místo
Vojta –  H21B  27. / H21A  47. místo
Ivoš –  H21B  58. / 35. místo
Pavel –  H35B  3. / 1. místo
Michal –  H35B  22. / 12. místo
Roman –  H40B  15. / 14. místo
Matouš  – HDR  x / 2. místo