O víkendu 1. a 2.6. jsme opět vyrazili na sever až na samé hranice s Polskem do obce Mikulovice. Závody se odehrávaly v bývalé německé muničce MUNA a posléze významném československém muničním skladu a jejím okolí. Specifikem bylo hodně silniček a budov v lese. Některé budovy byly zachovalé, některé rozpadlé, dále náspy bývalé železniční vlečky a spousta malých bunkrů a požárních nádrží. Závody, které byly i součástí polského žebříčku, začaly již v pátek sprintem v polských Glucholazech, kde nás zastupoval jen Zdeněk.

Náš stan jsme v sobotu na shromaždišti rozbili za mírného deště, který postupem času houstl. Takže ti první dobíhali z lesa jen lehce navlhlí, ti další přiběhli mokří durch. Z našich nejlépe dopadly sestry Dittrichovy, které zvítězily ve svých kategoriích. Honza Zvoníček byl 1. v H16C. Rovněž 2. místo Pepy Zvoníčka v H20B je kvalitním výsledkem. Pavel Dittrich skončil 5. z Moraváků v H21B, když si čelní místa v této kategorii rozdělily polští reprezentanti.

Vytrvalý déšť nám znemožnil odpoledne plánované vlastivědné výlety a tak místo zlatorudných mlýnů jsme navštívili železniční stanici v Glucholazech, kde jsme se potěšili pohledem na český spěšný vlak, který sem úvraťově zajíždí. Marně jsme si lámali hlavu, čím se strojvůdce řídí a kdo mu přehazuje veksly, když mechanická návěstidla působila dojmem, že od války nefungují. A tu z ohromné temné budovy vyšla polská paní výpravčí a a plácačkou dala znamení k odjezdu.

V neděli ráno byl na pořadu dne závod na krátké trati. Déšť ustal a začalo vylézat slunce. Tratě závody byly namotány mezi budovami muničáku. Terén to byl zajímavý, jak můžete posoudit z přiložené mapy. Míša Dittrichová zvítězila, její maminka Andrea byla 4. z Moravaček v D21B. Z kvalitních výsledků je třeba zmínit 14. místo Moniky Pěčkové v D40B. Rovněž 8. místo M. Pěčka staršího mezi mezi vlky v H35B je dobrým výsledkem.