Kvůli letošní delší zimě odpadly březnové a dubnové závody štafet a tak dvojzávod ve Vrbně pod Pradědem byl první letošní příležitostí zaběhnout si štafety. Náš klub představil úplně nové složení štafet. Po delší době jsme byli schopni postavit štafetu dorostenek. Verču a Soňu doplnila na prvním úseku Martina Fukalová z ostravského Baníku , která má u nás vyřízeno hostování na štafety. Také štafeta dorostenců nastoupila v inovované sestavě. Z původní sestavy zbyl jen Ivoš, Vojtu nahradil jeho bratr Petr a Pepu nahradil taktéž jeho bratr Honza.

Samotné závody se konaly na louce u obce Mnichov. Louka se shromaždištěm bohužel nebyla ideálně položena, protože samotný závod se odehrával až za silnicí. Vznikaly trochu nepřehledné situace, kdy doběhnuvší závodník neměl komu předat štafetu, protože jeho spolubojovník si nevšiml, že předchozí úsek již přiběhl a nebyl připraven v předávkovém území. Nám se to naštěstí nestalo. Tratě byly fyzicky i mapově náročné. První den závodníci brodili říčku Černou Opavu. Děvčata skončila 1.den na 20. místě a kluci na 25.místě.

V sobotu odpoledne se konal v blízkých lázních Karlova Studánka „Áčkový sprint“, kde jme vyslali do boje Ivoša, Petra a Verču. Závod to byl pěkný a divácky atraktivní, nicméně naše výsledky zůstali trochu za očekáváním. Ivoš skončil 27., Petr 29. a Verča si doběhla pro 27. místo ve své kategorii.

Druhý den se štafety konaly na stejném místě, ale závodilo v jiné části lesa. Závod probíhal podle podobného scénáře jako v sobotu.Kluci skončili na 20. místě., děvčata byla bohužel disk, protože Martina na 1. úseku narazila špatnou kontrolu. Je třeba vyzvednout výkon Honzy Zvoníčka, který zvládl oba fyzicky a mapově těžké závody a na to, že je dorostencem první rok , odvedl velmi solidní výkon.

Velmi jsme byli rádi za náš oddílový stan, který nás chránil na shromaždišti před studeným větrem. Na závod jsme cestovali jedním autem a tak vždy jeden člen cestoval veřejnou dopravou. Sobotní cesta autobusem přes Jeseníky se Ivošovi tak zalíbila, že se nemohl odtrhnout od strhujících panoramat hor a vystoupil až v Bělé pod Pradědem. V neděli zase Petr použil super rychlé spojení Českých drah tak, že byl doma dříve než my.