Světoznámé lázně Skalka u Prostějova se 12.3.2011 staly dějištěm finále Zimní ligy Hanácké oblasti. Relativní blízkost závodního prostoru od našich domovů nám umožnilo se obléknout do sportovních úborů již doma v obýváku. Také účast našich sportovců byla větší. Ve Skalce nás uvítalo krásné jarní počasí a tak jsme dali přednost polehávání v lázeňském parku před sálem lázeňského domu.

Samotný závod byl něco mezi krátkou tratí a sprintem a odehrával se ve dvou lesících plných bývalých lomů a roztodivných terénních tvarů na perfektní mapě od Pavla Dudíka. Z borců našeho clubu se nejlépe dařilo Jirkovi, který byl v dorostencích 2. Ve stejné kategorii byl Petr disk, protože narazil špatnou kontrolu. V H21 byl Pepa ml. 7., Martin ml. 8. a Víťa Kožuch 24. V kategorii mladších rakváčů jsem jen těsně po úporném boji porazil Luboša, ač podle mezičasů nade mnou několikrát vedl. Verča byla v dorostenkách 8.

Po doběhu každý závodník obdržel kafe nebo čaj dle výběru, tatranku a uzeninu přímo z udírny. Mezitím v hudebním altánku začala hrát hudba – 3 slečny tak od 13 do 17 let hráli klasické melodie na dechové nástroje. Jirka jako trumpetista konstatoval, že hrají skutečně dobře. Při vyhlašování vítězů děvčata zahrála každé kategorii říznou znělku. Hodnotné ceny předávali oficiální hosté. Zároveň byla vyhlášena celá zimní liga a Verča skončila celkově na 2. místě. Společenská část závodu a celý závod se skutečně vydařily.