Po nepřízní zimy vynuceném přerušení pokračovala Zimní liga hanácké oblasti 5.3.2011 ve Stražisku. Pořadatel ze Sokola Ptení nabídl komfortní zázemí v místní sokolovně. Jak je již samozřejmostí na zimní lize, byl zde výtečně zásobený bufet s přístupnými cenami. Místo nudného a bolestivého rozcvičení před závodem jsem zvolil výtečný svařák.

Závod samotný se běžel za příjemného předjarního počasí. Tratě mistrovských kategorií byly postaveny formou scorelaufu a pro zpestření byla většina kontrol bez lampionů. Velmi pěkný byl doběh mezi secesními vilkami – Stražisko zřejmě bývalo oblíbeným letoviskem prostějovských boháčů(asi tak před 100 lety).

Z naší minivýpravy skončila Veronika 2. v dorostenkách a já jsem byl 10. v H35. Hodně sportovců přijelo na kolech a tak si mohli dovolit postávat u bufetu a koštovat široký sortiment různobarevných likérů. Redakci tohoto občasníku známý sportsman se ale držel zkrátka, neboť po loňském závodě v této lokalitě ho našla manželka ležet před dveřima s naprosto prázdnou peněženkou. Trať můžete posoudit dle přiložené mapy.