Pár jedinců z našeho oddílu (ti co měli právo startu a nebo jsou ve veteránském věku) se o víkendu 21.-22. 6. 2014 zůčastnílo M-ČR na krátké trati v dalekém Adršpachu. Abych byl přesný mezi Adršpachem a Teplicemi nad Metují. Již od té doby co se ke mně dostala informace, že M-ČR bude v této lokalitě jsem se těšil na tento terén. A terén to byl moc pěkný. Hodně těžká podložka s kameny a boruvčím ke které se přidaly kopce, skály, skalní město a hustníky různé pruběžnosti. Tento terén sliboval zajímavé boje o postup do finále, případně o medaile. Přihlasilo se skoro 1400 závodníku do všech kategorií.

Semifinále bylo kousek od Teplic nad Metují. Z našeho oddílu bojoval Petr v H18 a boj to byl asi hlavně s mapou, tak jak u Vojty a Ivoše v H20. Já jsem šel H35 (3,9 km a 240 m). Záčátek jsem šel s rozvahou, hustníky radši obíhal, tak jak postup na 8-ku. Na tuto kontrolu to asi bylo lepší jít rovně (dostal jsem cca 1 minutu od nejlepšího) a taky přišly zaváhání na 9, 13 a 14 kontrolu. Na 16 jsem doběhl Michala běžícího také H35 o cca 22 minut a chvilku šel se mnou. V semifinále jsem nakonec doběhl na 5 místě v čase 41:55 a dostal přesně 2 minuty a postoupil jako jediný z oddílu do A finále. Odpoledne jsem se šli projít do Adršpašských skal. Procházka to byla nádherná. Večer trochu odpočinku a v neděli od 9:30 nás čekali finále.

To bylo umístěno kousek od Adršpachu na malé louce mezi cestou a kolejemi. Vše se na louku vešlo a dokonce přibyla velkoplošná obrazovka kde se promítaly záběry s lesa. Kluci si své finále určitě užili no a já taky. Ze startu se šlo prudce do kopce a pak rovnou na první kameny a srázy. I když byla mapa v desítce tak se v některých místech četla dost obtížně. Mé první zaváhání přišlo na 2-ku (1 minuta ztráta) kde jsem moc dobře nevyčetl kde to údolí má být, ale v pohodě. Mnohem větší pohroma přišla na 8-ku. Chtěl jsem jít údolím a pak nahoru na kontrolu. Nevím proč, ale v daný moment jsem měl zafixované, že z údolí budu muset jít na kontrolu do leva a to byla …… jak mraky kontrola byla totiž vpravo. Ztráta na nejrychlejší mezičas 3:40 byla moc. Zbytek trati už bez problému. Škoda těch 5 minut ztráty, mohla být bedna, ale chyby či chybičky asi dělali všichni.  Mapově to opravdu bylo těžké, ale celkově moc hezké. Po závodě jsme ještě navštívili Ostašské skály.

A naše výsledky

H18  Petr  – 11 v C finále a celkově 46
H20  Vojta  – 12 v B finále a celkově 30
H20  Ivoš  – 9 v C finále a celkově 44
H35  Pavel – 6 celkově
H35  Michal  – 10 v B finále a celkově 32
P2  Míša a Lucka v sobotu 3 a v neděli 9