Dnes  skončilo Juniorském Mistrovs Světa (JWOC) v Turecku. Probíhalo od 5.9. do 10.9. 2021. Centrum šampionátu bylo v Gebze (město 40 km východně od Istanbulu). Na tomto mistrovství byla také naše odchovankyně Míša (teď běhá prvním rokem za LCE) a vedlo se jí náramně.

Mistrovství se celkem zúčastnilo 6 juniorek – Michaela Dittrichová, Markéta Mulíčková, Anna Karlová, Tereza Kosová, Lucie Semíková, Barbora Smolková a 6 juniorů – Filip Adámek, Vít Čech, Jan Gajda, Jakub Chaloupský, Ondřej Metelka, Lukáš Richtr. Na programu byl sprin, kavlifikace a finále krátké trati, klasika a štafety.

Vše o JMS (JWOC) najdete na těchto stránkách.  Jsou tam celkové výsledky, mezičasy, mapy, GPS záznam, fotky a videa z každého závodu.

A jak se dařílo Míše.

Sprint v Koeceli – 22. místo pro Míšu ze 115 závodnic a dál naše holky 9. Marky, 16. Anička, 20. Lucka, 33. Barča, 61. Terka)

Kvalifikacé krátké se běžela v oblasti poblíž města Mudarli, měla tři rozběhy a do finále A postoupilo prvních 20 a Míša skončila na 2. místě v rozběhu 2. ze 40 závodnic a dál naše holky 6. Marky v 2. rozběhu,  13. Barča v 1. rozběhu, 21. Lucka v 1. rozběhu, 13. Terka v 3. rozběhu, 30. Anička v 3. rozběhu)

Finále krátké se běžela v tom samém lese jak kvalifikace a Míša skončila na 21. místě  a dál pro zajímavost 14. Marky, 35. Terka, 43. Barča. V B finále byla 2. Lucka, 10. Anička.

Klasická trať se běžela poblíž města Denizli – 17. místo pro Míšu ze 115 závodnic. Při tomto závodě to cinklo i našim a Lucka si doběhla pro 2. místo, dále 7. Marky, 28. Terka, 31. Barča, 77. Anička.

No a nejvetší radost pro Míšu a 3. místo ve štafetách v tom samém lese jak klasika. Míša rozbíhla, Lucka šla druhý úsek a Marky třetí a holky si vyběhly nádhernou BRONZOVOU placku!!!  Druhá česká štafeta na nádherném 11. místě (Barča, Anička, Terka).

Článek od Košíka o JMS kde najdete i fotky hledejte zde.