Poslední a vrcholový závod jarní sezóny Mistrovství a Veteraniáda ČR na krátké trati, který uspořádala  KOS TJ Tesla Brno se odehrávaly u obce Chlébské u Nedvědice. A závody se opravdu pořadatelům povedly. Oproti loňsku náš oddíl byl v početnějším složení, hlavně u veteránů.  V sobotu byla kvalifikace a v neděli finále a les byl opravdu krásný. Kopečky, kamenná pole a skalky, některé skály prý dosahovaly až 6 metrů. Na kotníky pošušňáníčko.

Na sobotní kvalifikaci byla výhoda startovat vzadu, což mě se povedlo, start 16:15 byl opravdu dostatečně pozdě. Poslední závodník startoval 10 minut po mě a první ve 12 hodin. Nejhorší bylo to čekání, trávit  6 hodin na shromaždišti znamenalo přečtenou knihu. Výhoda ale byla, že v lese už byly docela vyšlapané pěšinky a někdy i dálnice, a pokud jste naběhly do té správné, tak Vás i dovedla ke kontrole. Což se mi nepovedlo u 2 kontrol, dálnice mě dovedla do pr…..a několik minut jsem si pohledala. Každopádně na finále A to stačilo. Do finále A postoupil i Pavel a Míša, která svůj rozběh suverénně vyhrála. Na Viťu, Michala a Romana čekalo finále B a Noema ve velmi početné kategorii finále C.

Jelikož veteránům v sobotu šlapaly cesty v lese mlaďoši (DH16-21), v neděli se karta obrátila a veteráni startovali na úvod a z lesa měli zmizet do 12 hodin, kdy začaly startovat mistrovské kategorie. V neděli byly tratě poněkud kratší, což nás udivilo, ale na trati jsme poznali proč. Stavitel nás prohnal ještě více kamennými poli a krom snad sběrky jsem měla všechny kontroly kameny a tratě byly opravdu „hravé“. Asi jsem šla přehnaně opatrně, abych nešla do zbytečné chyby, což se i povedlo do 12 kontroly a pak na nejkratším postupu vyrobila 3´chybu. Své o tom ví i Viťa, který vyrobil chybu na 13 minut a skončil na 30. místě.  Nad mapou se pak divil, kde vlastně byl.  Ostatní ženské snad v lese lítají, protože 10 minut dostat na 3,8 km je docela kláda. Celkově se nám ve finálovém závodě moc nedařilo, snad jen kromě Lucky, která si spravila chuť po sobotě, kde dělala chyby, a skončila v T3 na 3. místě a porazila všechny soupeřky své věkové kategorie. Nakonec Pavel obsadil ve finále A 5 místo, já 6 místo.  Míše se také moc nedařilo a doběhla na 7. místě, i přes naše bedlivé sledování na obrazovce na shromaždišti. Veteráni startovali oproti sobotě jako první, a proto si mohli vychutnávat po doběhu nejlepší závodníky v mistrovských kategoriích ve finále A na velkoplošné obrazovce. Ještě před vyhlášením výsledků proběhlo na pódiu slavnostní představení všech členů mládežnických reprezentací, což jsme si vzhledem k Míšině nominaci nemohli nechat ujít.

A jelikož všichni souhlasí s GDPR, tak přikládám pár fotek.

Výsledky na https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=3913#98821

V sobotu v T3 Lucka 9. místo Domča 34. místo a Radka 55. místo.

Nedělní finále:

T 3 Lucka 3. místo,  Domča 35. místo, Kuba 42. místo a Radka 52. místo

Míša D16A 7. místo
Andrea D35A 6. místo
Pavel H40A 5. místo
Noe H16C 35. místo
Michal H40B  7. místo
Roman H45B  21. místo
Viťa H45B 30. místo