Se konalo o víkendu 10.-11.6. 2017 v Lipnici nad Sázavou (kraj Jaroslava Haška (autor Švejka)) pod taktovkou oddílů z Nového Města a Havlíčkova Brodu.

Kousek od hradu na louce bylo shromaždiště a zde naprosto vše co orienťák potřebuje a navíc i obrovské plátno kde se objevovalo vše důležité a pak i přenos České televize.Samotný závod přilákal cca 1600 závodníku do nádherného terénu plného kamenů, srázků, zatopených lomů, hustníků … prostě moc hezký terén pro tento závod.V sobotu proběhlo semifinále které poslalo do nedělního finále ty nejlepší.

Sobotní semifinále bylo v severní části, míň kopcovité, ale ani tento terén nedal nic zadarmo. Chybky i chyby se dělaly. Já jsem se ze začátku trošku seznamoval s mapou a první čtyři kontroly jsem se tak nějak rozkoukával a nějak jsem se do toho nemohl dostat. Pak už to bylo v pohodě a do finále A jsem se dostal ze 7 místa v kategorii H40.  Andrea se do A taky probojovala v D35 a to z 6 místa. No za to Míša si vybrala v D16 (rozběh A) slabší chvilky a totálně pokažená 3 a 8 kontrola (kde si mimo jiné také opět poranila koleno) ji poslaly jenom do finále C. Lucka v DH12 bojovala taky trochu s mapou a nakonec doběhla 11. Viz http://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=3280
Po závodech jsme se ubytovali přímo v Lipnici ve škole (díky Jirko N. z TZL za ochotu) a po té si prohlédli toto malebné městečko.

Nedělní finále v jižní části lese probíhalo již od devíti hodin. První startovaly ty „horší“ finále a pak teprve ty Ačkové. Ty se rozběhly hned od začátku do těžšího terénu a už tam se sbíraly sekundy či minuty ztrát. Já jsem udělal chybku na 5tku (35s), ani to nevypadá, ale nedohledal jsem 8čku (60s), a pak postupově na 16tku (110s) no i tak jsem doběhl na 6 místě v H40A.Na stejném 6. místě byla Andrea v D35A. Míša i s bolavým kolenem „vyhrála“ finále C v D16 a Lucka skončila na 3 místě v DH12.Viz http://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=3281#85246