Lucka dovezla stříbro, ale nejen tuto jednu medaili, ale hromadu dalších dovezli dorostenci z Mistrovství Evropy dorostu z maďarského Salgótarjánu. Stránky ME jsou tady, ale GPS, mapy, výsledky, fotky byly online zde.

Skupina 16 reprezentantů (vždy 4x v každé kategorii W16, M16, W18, M18) a mezi nimi Lucka z našeho oddílu , absolvovala ve dnech 2.-4. 7. 2022 tři závody ME dorostu. Už před tím, ale tito dorostenci strávili nějaký čas na seznamovacích trénincích. O celkem čtyřech trénincích se dočtete zde (najdete tam i nějaké foto).

 Samotné ME začalo klasickou tratí. Slušně zelená mapa, prověřila všechny na začátek docela slušně. A našim to 4x cinklo taky. Lucka v W18 vybojovala skvělé 6. místo (všechny holky v W18 do 10. místa – 5. Lea Martanová, 6. Lucka, 7. Míša Novotná, 10. Ema Černá)

 

 

 V neděli byl sprint a i zde Češi posbírali dvě medaile. Lucka doběhla slušně, na 17. místě z 96. Holky v kategorii W18 šli zase hodně vyrovnaně 2. Míša, 8. Ema, 12. Lea, 17. Lucka.

 

 

 V pondělí byly štafety a zde se našim barvám daří většinou velice dobře. I letos se to potvrdilo a ve všech kategoriích brali dorostenci medaili. Lucka společně s Míšou a Leou doběhly pro stříbro!

 

 

Článek od Máry Cahla i s fotkama zde.