V sobotu 21.4. se v Luhačovicích konalo Mistrovství Moravy, jak je již tradičně označován první závod roku moravského žebříčku B. Na závodníky čekalo slunné a teplé počasí, za které by se nemusel stydět žádný červnový den, a hlavně kvalitně postavené tratě v pěkném valašském terénu.

První závodníci vběhli do lesa v pravé poledne a mohli tak ochutnat, dle mého názoru, vydařený mapařský kousek z dílny stavěče Marka Cahela. Tratě vedly rozmanitým prostorem lesa s mnoha rýhami, terénními prvky, avšak i otevřenými pasážemi. Mapově zdatnější jedinci pak ocenili možnost volby postupu. Po doběhu pak vládla na shromaždišti příjemná atmosféra, kdy si většina sportovců užívala stále štědře dopadající paprsky slunce.

Čtyři z pěti členů rodiny Dittrichů obsadili ve svých kategoriích krásná první místa: Lucka D14B, Míša D16B, Andrea D35B a Pavel v H35B. Pátý a nejmladší Dittrich, Matouš, se nenechal zahanbit zbytkem rodiny a v kategorii nejmenších samostatných závodníků, tedy H10C, vybojoval 3. místo. Pěkný souboj se také odehrál mezi nestárnoucími rivaly Martinem, Viťošem a Michalem, kteří se v kategorii H40B již tradičně poprali u umístění. V H21B pak na své poměry zaběhl slušně i Vojta, když svůj čas na nejdelší trati závodu stlačil pod symbolických 100 minut.

Všechny výsledky jsou k nahlédnutí:

https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=3903