O víkendu 26.-27. května byly závody v Plzni. V sobotu dopoledne se běžely štafety, odpoledne sprint a v neděli další štafety.

Já jsem jela na závody už v pátek ráno, abych stihla závody na dráze. Na atletickém stadionu se běželi 3 kilometry, jako jeden z nominačních závodů na EYOC. Můj čas není nějak dobrý – 12:16 (kdybych byla o 1 sekundu rychlejší, měla bych aspoň jeden bod do nominačního žebříčku), ale aspoň jsem se zlepšila skoro o minutu oproti loňskému podzimu.
Výsledky dráhy jsou zde http://vd-ob.cz/wp-content/uploads/2018/06/VD18_NZ.dráha_vysl.pdf

štafety-sobota

V sobotu dopoledne byli štafety v Třemošné. Běželo se v terénu, který byl zvlněný, s většinou dobře průběžném lese s velkým množstvím terénních útvarů, vzniklých ať už těžbou (lomečky, jámy, kupky) či erozní činností (rýhy, rokle), místy byly hustníkové pasáže či podmáčený terén. V okolí rostl jedovatý bolševník a v lese bylo borůvčí. Já jsem běžela kategorii D18 za štafetu Luhačovic. Závod byl hodně zajímavý s hromadou farst. Při závodě jsem udělala několik chybek a předala na 2.místě. Nakonec jsme s Terkou a Dodo skončili páté.
Výsledky jsou zde https://oris.orientacnisporty.cz/files/3907_9d62369f0c3a50bf5d98bd6266ca8ccd.pdf

 

sprint

Odpoledne se běžel sprint, který měl být v centru Plzně a v Plzeňském pivovaru. Tento závod měl být taky počítán do nominačního žebříčku na EYOC. Centrum tohoto sprintu bylo na nádvoří pivovaru. Pořadatelé se těsně před startem dozvěděli, že je v pivovaru nějaká akce a že tam nemůžeme běžet. Proto ručně narychlo škrtali tratě a různě je pozměňovali. Tímto byl závod pro každého úplně jiný – každý to měl v mapě jinak zaznačeno. Trať byla docela zajímavá až na mosty a podběhy pod nimi, ve kterých se moc nedalo vyznat. Kvůli těchto věcem byl závod ukončen na kontrole před sběrkou (pro D16A co jsem běžela na 12. z původních 15 kontrol). Já jsem se v tom zmatku docela orientovala a skončila jsem 5. Nakonec se tento závod ani nepočítá do žebříčku A a nominačního žebříčku.
Výsledky sprintu jsou https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=3909
Zajímavý popis od Vojty Krále je zde http://vojtechkral.ssu.cz/?p=525

štafety-neděle

V neděli se běželi další štafety v tom samém prostoru jak v sobotu, akorát už byl víc poznat ten podmáčený terén. Podmáčený terén a bažiny jsem poznala cestou na sběrku, když jsem si nevšimla, že to jde oběhnout po cestě a běžela jsem přímo bažinou a potokem. Tento postup u mě dopadl tak, že jsem se tam několikrát zabořilo až po pas do bahna. Zbytek trati byl docela v pohodě. V neděli naše štafeta běžela s GPS a nakonec jsem byli na 12. místě.
Výsledky jsou zde https://oris.orientacnisporty.cz/files/3908_73b7460a4fd5c7cbd911e1b64222e91f.pdf

GPS záznam můžete najít na http://lpm.zcu.cz/cs/stafety2018/3897

Cestu ze závodů jsme si chtěli zkrátit, ale bohužel tam byla nějaká uzavírka. Tak jsem našli ještě lepší cestu – přívoz přes řeku Berounku 🙂