Poslední květnový den pořádal oddíl z Bruntálu oblastní závod pro tři oblasti (VA, HA, MSK). Asi tím, že to bylo mistrovství valašské a hanácké oblasti na klasice a tím pádem postupový závod na M-ČR na klasice, tak se závodníků sjelo hromada, cca 590.

Vše se odehrávalo kousek od vodní nádrže Slezská Harta v osadě Volárna. Na shromaždiště na louce bylo vše potřebné a po týdnu deštivých přeháněk vysvitlo i sluníčko. Tím pádem byla nálada pohodová a tak se borci našeho oddílu začali trousit do lesa. Les jsem si matně pamatovali z předešlých B závodů a tak jsme věděli, že nás čeká závod v zeleném a s těžkou podložkou.

Já jsem běžel kategorii H21 kde nás čekala trať 10,2 km a cca 210 m převýšení. Trať byla zajímavá a závodník musel dávat pořád pozor aby neuletěl. Terén z mnoha hustníky, světlinami a vodotečmi bych teda mapovat nechtěl a klobouk před mapaři, ale na rovinu sem tam měla dle mne mouchy. Trať to byla rychlá, kratší postupy se chodily rovně a delší se obíhaly mimo zelené. Já jsem kontroly nacházel většinou v pohodě a čas dle mně taky nebyl na veterána špatný, ale co jsem provedl na 14 kontrolu radši nezmiňovat. Asi jsem přestal po rychlém postupu na 13 myslet a tak jsem 14-ku po…. Nechal jsem tam přes 6 minut a bylo po závodě. Kontroly 16, 17 a 18 byly v technické části lese a z mapy se hodně těžko vyčetlo kde přesně jsou. No nic já je nakonec našel a po 71:40 min. doběhl do cíle. Vyčetl jsem si čip a tam jsem měl čas 73:00 min. Když jsem se zeptal jak to je možné, tak mi bylo řečeno, že si nikdo neztěžoval a dál to nikdo neřešil. Oblasťák to byl, ale celkově hezký a povedený. Bufet fungoval o 106 a hlavně žebra si každý pochvaloval.

No a naše výsledky:
HDR Matouš – 4
D10C Lucka – 1
D12C Míša – 7
D21C Andy – 8
D55C Zdena – 1 a Maruška – doběhla
H12C Noe – 19
H21C Pavel – 13, Vojta – 25, Ivo – 38
H35C Roman – 22
H55C Viťa – 15
P Martin – doběhl