Nádherná oblast Jeseníků nebo snad Kralického Sněžníku? No prostě suprový horský terén s borůvčím, bažinkami obrovským množstvím kupek, ale i kopci a nádherným výhledem to bylo vše k vidění na oblasťáku pro Hanáckou a Valašskou oblast. To vše v okolí horské chaty Paprsek a v sobotu 12.5. 2018 a s pořadatelem SSU.

 Nevelké množství Kroměřížáku (14) vyrazilo na tento závod. Po „vyšplhání“ z parkoviště na shromaždiště uhašení žízně v nádherném teplém počasí, vyrazili ti první do lesa a měli se na co těšit. Já jsem šel klasicky H35 (6,5 km a 290 m převýšení) a jsem ze závodu hodně rozčarovaný. Vyhrál jsem, ale těch chyb. Tentokrát jsem to fakt nečekal. Hned na jedničku dvě minuty – hledat výrazný strom v zeleném a chodil jsem tam jak d…. Před kontrolou tam dle mně nebyl „bílý“ les, ale dost dle mně „žluté“. Postup na dvojku jsem taky nějak extra nezvládl a tak jsem šel na trojku radši po cestě. Čtverka opět mimo směr a opět chyba na 1,5 minuty. No pak jsem si začal aspoň „užívat“ nádherný horský les. Hlavně mimo cestu to fakt byla hodně těžká podložka. Zbytek do cíle již byl OK. Zajímavý postup byl na devítku – přes kopec, nebo tak nějak dokola, já jsem šel přes a pak už relativně kousek do cíle.

Po závodě jsme si s Míšou (šla D21C a vyhrála) porovnávali pár postupů. Měli jsme stejný postup na moji 5, 6 a 10 a Míšinu 4, 5 a 8. – Podívejte se na mezičasy kdo byl rychlejší a nebo co bylo asi výhodnější.

Výsledky jsou zde https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=4369  , ale ve zkratce

1. místo: Lucka D14C, Míša v D21C, Pavel v H35C

a dál 6 místo – Matouš v H10C a Noe v H16C, 7. místo – Honza v HDR, 9. místo – Roman v H35C, 15. místo – Kuba v HDR, 16. místo – Kuba v H12C, 17. místo – Víťa v H35C, 20. místo – Domča v H14C,  22. místo – Michal v H35C, 25. místo – Radka v P a Andrea v D35 – DISK (vynechala kontrolu  )