První letošní závod jsme absolvovali 19.3. 2016 v Jakartovicích u Opavy. Pořadatel AOP si pro nás připravil tratě na pro hodně lidí známé mapě Bludiště. V prostoru mapy je velice zajímavý terén. Nachází se zde  plno menších či větších břidlicových lomů, srázků, kamenů, velice zajímavých terénních tvarů, ale taky dost ostružin. Kove jako stavitel tratí, ale využil hlavně tu hezčí část mapy.

A jak se nám dařilo. No na to, že jsme s Andreou byli ještě ve dvě ráno na plese tak to z mé strany šlo. Do Jakartovic radši řídila Andrea, co kdybychom potkali policejní hlídku, ale ten (asi zbytkový) alkohol mi potom aspoň neumožnil cítit únavu z plesu, ale taky hromadu ostružin cestou na 1. kontrolu. Po tomto postupu jsem si řekl, do lesa moc nelez a radši to obíhej. Na dvojku jsem se trochu stočil, ale pak to už šlo a byl to ten les a terén na který jsem se těšil. Andrea tvrdí, že když mě v lese potká tak se pak ztratí. No a tady se jí to taky povedlo. Na postupu 5-6 jsme se potkali a Andy šla na „moji 16“  a tam nechala úctyhodných 6:23 minuty, no co stane se. Příště mě třeba nepotká. Lucka poprvé běžela D12 a sem tam měla problém s mapou, ale běžela velice slušně, doběhla 8. Míša v D14 byla 1, Andrea v D35 byla 7 – 6:19 minuty za první. Kontrolní otázka, kolik nechala na jednu z kontrol?  A já jsem vyhrál.  Závěrem to hodnotíme jako hezké závody a i tratě byly fajn.

http://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=3302

 

Další OB akci absolvovali Miša, Lucka a Noe

Míša jela na soustředění TSM Valašské oblasti do Českého ráje, přesněji do lesů kolem hradu Kost. Byla to pro ní zajímavá zkušenost, hlavně první noční trénink. Absolvovala 6 tréninků ve skalách,viz mapa z jednoho z nich.

 

 

Lucka s Noemem byla ve Vápenkách s výběrem SCD / SCM. Pro oba to byla hezká porce tréninků s mapou. Celkem 5 tréninků jim určitě pomůže v dalších závodech. Jeden z treninků ve Vápenkách je ukázán v přiložené mapě

Dík všem trenérům.

 

 

Treninky v tělocvičně 

No a protože jsem celou zimu makali (aspoň někteří) o 106 v tělocvičně, tak jsme tu poslední tělocvičnu zpestřili malým orinťákem mezi nářadím.
Veškeré nářadí se samozřejmě muselo obíhat a na kontrolkách (malé papírky s písmeny a čísly) si musel každý napsat do mapy ten správný znak.
Ti co si zapamatovali víc kontrol za sebou a napsali vše do mapy třeba až po třech kontrolách tak byli rychlejší, ale i tak se časy dost lišily.

1 OŽ v Hranicích

1. oblastní závod Valašské oblasti byl na programu 2.4. 2016 a byl součásti tři oblastního závodu v Hranicích, části Rybáře. Za řekou Bečva, na louce u lesa s hromadou závodníků a nejenom z ČR (závod byl součástí Středoevropského poháru dorostu pro ČR, Polsko, Slovensko, Maďarsko a Německo) bylo shromaždiště. Závod odběhlo přes 1000 běžců.

Ale popořádku. Na start jsme se museli proplétat mezi cyklisty a nebo spíš cyklisti mezi námi (na start se šlo po cyklostezce kolem Bečvy). Já jsem běžel H35 a hned od začátku se muselo pořádně točit s mapu, teda mapovat. Terén s hromadou údolíček, kupek, hustníčků dal někomu pořádně zabrat, ale promapovat se na kontrolu, se většinou dalo. Já jsem udělal kličku na 6. kontrolu a pak 4 minutovou BOTU na 11. Zde jsem se teda točil jak … a ne a ne to pochopit. Další kontroly už  zase z mé strany byly v pohodě a do cíle 5,5 km dlouhé tratě s 215 m převýšení jsem se dostal za 43:38 minuty. Pro většinu ostatních členů oddílu, a že nás bylo, to bylo většinou první letošní setkání s mapou – na závodech. Všichni se do cíle dostali, počasí vyšlo a tak to byli závody které se líbily.

Z oddílu závod absolvovalo 20 závodníků a zde je výčet těch nejlepších
1. místo = Lucka v D12, Pavel v H35
2. místo = Zdena v D55
3. místo = Míša v D14
Ostatní výsledky najdete na  http://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=3307