Tři auta neboli 11 členů Valašské oblasti se vydalo na mapové soustředění do Slovinska. Hlavní „stan“ jsme měli v městě Postojná a odtud jsme se vydávali na tréninky v okolí.

Středa – Hned ten první trénink byl po cca 7 hodinách jízdy na seznámení se s místním terénem. Závrty, kameny, kamené zdi, hustníky …  GPS záznam

Čtvrtek – Na čtvrtek byly v plánu dva tréninky v okolí vesnice Pliskovica. Terén mnohem těžší než ve středu. Více členitější terén, více kopců prostě bylo třeba si dávat mnohem větší pozor na mapu a věřit buzole a né svému pocitu. První trénink byl middle. GPS – trat T1  a T2 dále výslkedky a mezičasy. Druhý trénink po obědě byl dlouhé postupy a byl ve stejném lese jen o kus dál. Nevím čím to bylo (samozřejmě mojí blbostí a nepozorností), ale to co jsem udělal na první kontrolu se mi dlouho nepovedlo. Snad to bylo tím, že mapa byla v „sedm a půlce“ terén těžší a pomalejší, ale udělal jsem krásnou paralelku (dvě cesty podobným směrem, kolem podobné závrty a už to bylo, motal jsem se tam a vůbec nechytal). Po tomto dvaceti minutovém točení volantu už jsem neměl  morál na jedničku běžet a šel jsem rovnou na trojku. Jedničku neboli sedmičku jsem stejně navštívil a na dvojce jsem taky byl při sběru kontrol. Stejnou motanci na jedničku předvedla i Míša. Vše je krásně vidět na GPS – T1 , T2 , výsledky, mezičasy Po tréninku jsme prošli vesnici Pliskovice a nakoupili nějaké to vínko.

Pátek – Blízko hřebčína v Lipici byl oficiální trénink závodů Lipica Open. Terén brutální, kameny snad všude, na mapě docela dost zeléné, fakt lahůdka. Po tréninku rychlá prohlídka hrebčína a pak přejezd k moři. Ne koupat se, ale zde měl Mára připravené dva sprintové treninky ve městě Koper. Staré historické centrum a jeho malé uličky byly na sprintový trénink jak dělané.  GPS záznam a výsledky okruh 1-10 a okruh 11-19 Po trénincích následovala prohlídka Kopru a někteří otužilci se nakonec i v tom moři okoupali.

Sobota – 1. etapa závodů Lipica Open  – middle. Zajímavý terén kde se chybky dělaly  Trať a GPS D18 Po závodech bylo volno a celá grupa navštivila oblast Škocjanské jeskyně. I když bylo teprve 15 hodin tak možnost prohlídky už žádná nebyla, tak jsme zvolili aspoň okruh kolem propasti této jeskyně. Málá část ještě navštívila Predjamský hrad.

Neděle – 2. etapa závodů Lipica Open – klasika. Hodně kopcovitá, kamenitá. Zajímavá, ale od půlky závodu M35 bylo nejlepší vše obíhat po cestě. Zde je GPS záznam D18 Zde jsou stránky závodů Lipica Open  Na těchto závodech se vyhlásily i celkové výsledky po dvou etapách (zajímavé) a 1. místo vybojovala Lucka (W14), 2. místo Míša (W18) 3. místo Kryštof Panovec (M20) a zbytek družstva a jejich umístění najdete ve výsledcích Po závodech jsme vyrazili domů.

Díky Márovi, že nám umožnil a připravil tak krésné tréninky ve Slovinsku. DÍK.