První květnovou sobotu nás hrstka nejvěrnějších zamířila na sprint do Holešova a někteří z nás již v nových klubových overalech. Záhy jsme byli podpořeni členy bystřické sekce, kteří přibyli Podhostýnským pacifikem. Vydatně nás také posílil Jarda, který přihlásil své 2 vnučky do HDR.

Shromaždiště bylo na starém fotbalovém hřišti u koupaliště. Tratě byly vedeny přes tři odlišné prostředí. Začínalo se v oboře za zámkem, plynule se přešlo do zámeckého parku a odtud do staré části města, pak zase přes zámecký park do cíle. Pokud si prohlédnete mapu H21, zjistíte, že stavitel M. Cahel si s tím skutečně pohrál a ve městě nabídl několik variant postupů. Kdy se Vám nabídne možnost razit kontrolu na náměstí dr. Beneše, před židovským hřbitovem nebo v zahradě domova důchodců?

Naším příspěvkem k úrovni závodu bylo vystoupení v nových oddílových dresech, jejichž blankyt vyrážel dech místní smetánce korzující po hlavním náměstí. Nejlépe se z nás dařilo Soni, která tentokrát nenalezla srovnatelnou soupeřku. Závod proběhl za příjemného počasí, bylo pod mrakem.

Poznámka na okraj: Až se rozhodnete strávit podzim života v domově důchodců, vyberte si ústav v Holešově nebo Tovačově, protože oba mají dobře zmapovány ústavní zahrady.