Na přelomu dubna a května byl v závodním prostoru na Paprsku ještě cca 60 cm sněhu a tak jsme všichni čekali jestli se závody A a B žebříčku uskuteční. A závodní víkend 13.-14. 5. 2017 na Paprsku byl. A bylo to velmi zajímavé.

Již samotný „výlez“ na shromaždiště z Velkého Vrbna po sjezdovce na Paprsek byl pro někoho sportovní výkon (pořadatelé ale zajistili odvoz větších zavazadel na shromaždiště), ale ty pravé sportovní výkony se odehrávaly až v lese.

A měli jsme se na co těšit – horský les, borůvčí, v některé části kupky, podmáčený terén atd. a sněhu snad jen v příkopech kolem shromaždiště.

V sobotu byla na pořadu klasika – asi jsem to čekal trošku mapově těší, ale i tak jsem tam udělal 2 minutovou  botu na 4. kontrolu. Ale popořádku, má trať H35B byla 8,1 km dlouhá s 275 m převýšením. První zaváhání přišlo na 1 kontrolu. Nádherný horský terén s borůvčím, klacky a já jsem ten vývrat normálně přehlédl a podběhl naštěstí jsem se brzy vzpamatoval. Na dvojku vesměs rovně, oběhnout přes cíl se mi to zdálo daleko, trojka po hranici a čistě, ale ta chyba na čtverku mě štve. Vody po tání tam bylo víc a já jsem se myslel, že při přeběhu cesty jsem až u potoka, ale  tam jsem nebyl. Z toho ta chyba a podběhnutí. Pak zaváhání až na osmou a postupem na jedenáctku už jsem toho měl plné zuby. Nevím možná to v tomhle případě bylo lepší oběhnout na okolo. Jinak fakt moc hezký závod a les. Všem z oddílu se to líbilo a nadávali si, co dělali za zbytečné chyby a těšili co nás čeká druhý den.

V neděli byla krátká trať – kupky, kupky a kopce. Moc hezké tratě. Kopcovitější, ale relativně běhatelné (jenom ten závěr jsem už chodil)

A chybky opět přišly, škoda. H35B byly tentokrát 4 km dlouhé a s 235 m převýšením. Jediné a zásadní chybky přišli na 10 – podběhnutí (30s), 12 – špatná volba postupu (po té pěšině se nedalo běžet – chtělo to spodem (25s)) a 13 – špatné dohledávka místo doleva jsem šel doprava (35s).  Skvěle ale zaběhli Lucka v D14B – její první zkušenost v této kategorii, Kuba v P – normálně běhá desítky a Míša v D16A.

A nejlepší „šestka“ sobotních oddílových výsledků:
1. Lucka D12C,  3. Andrea D35B, 3. Honza H20B, 4. Pavel H35B, 5. Tobík HDR, 6. Matouš DH10N, 6. Monika v P ostatní výsledky na http://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=3488#82889

A nejlepší „šestka“ nedělních oddílových výsledků:
3. Lucka D14B,  3. Andrea D35B, 3. Pavel H35B, 3. Kuba v P, 4. Honza H20B, 5. Míša v D16A ostatní výsledky na http://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=3489