Poslední předprázdninové B-čkové závody se konaly asi 20 km (bez objížďky) za Třebíčí v obci Štěměchy. Těch uzavírek, semaforů, zpomalení bylo po cestě víc, ale i tak jsme v sobotu 6.6. 2015 dojeli na shromaždiště na louce za obcí Štěměchy. Čekalo nás opravdu horké počasí. Po poledni bylo ve stínu 30-32 stupňů, tak jsme většinu času strávili v oddílovém tunelu. Shromaždiště bylo, ale útulné, prostorné jenom ten bufet mohl být větší. Na sobotní klasickou trať nás s oddílu přijelo 15. V relativně čistém lese nás čekalo ne moc kopců, nějaký ten hustník, kámen a horko a horko.

Já jsem se vydal na 10,8 km dlouhou trat kategorie H35B se 170 m převýšení. Začátek nádherný les, pak delší postup po cestě, pak drobná dohledávka trojky, nejistota na čtverku a pak to přišlo. Postup na 5 kontrolu ze začátku v pohodě , ale ten konec… Vůbec jsem nevěděl kde jsem. Mapa a les a zelené – vůbec jsem tomu tam nerozuměl a v kostce ani dál v těch hustnících. Chybky naskakovaly na 6-ku, 8-ku, 9-ku, ale i tak jsem to nevzdával a těšil jsem se na 11-ku kde bylo občerstvení. Pár kelímku vody a jdeme dál a hned 12-ku jsem neviděl a sluníčko pralo a pralo. Na 13-ku jsem to chtěl oběhnout spodem zleva, ale nakonec jsem to běžel rovně. No na těch cestách a sluníčku to teda dalo zabrat, ale ještě to šlo. Malá myška u 16-ky, ale postup na 17-ku tak toho už jsem měl až po krk, ještě že za ní následovalo občerstvení. Do cíle jsem doběhl po 89:36 minutách a docela vyštaven. Po delší frontě na mytí jsem se jak tak zvetil, dal pivko a čekal kam až se s tím dnešním výkonem propadnu. A nebylo to hrozné, tím vedrem byli vyčerpáni uplně všichni, že Víťo.

Výsledky  http://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=2704

Lucka – D10C – 1.
Míša -D14B – 3.
Andy – D35B – 3.
Noe – H14B – 24.
Ivoš – H 20B – 1
Vojta – H21A – 27.
v H35B – Pavel 4., Martin 11., Víťa – došel
Roman – H45B – 10
v HDR – Matouš 6., Tobík 22., Kuba 26. Dominik 27.
Monča – P – 33.

Na nedělní krátkou trať nás mělo být 7 a nokonec zůstala jenom naše rodinka a tak jsme se ve stanu nemuseli tlačit. Krátká startovala od 10 hodin tak i to vedro bylo snesitelnější a co v lese? Mělo nás čekat víc zeleného, vodotečí a bažin ale byla to nakonec pohoda. Já jsem opět běžel H35B a trať 4,7 km a 70 m převýšení byla rychlá. Ze sobotní klasiky jsem se radši hustníkům vyhýbal, ale když to nešlo jinak tak jsem musel jít i do nich a musím řict, že se mi to zdálo mnohem lepší jak v sobotu. Trať jsem odběhl bez větších chyb, drobounké zaváhání, ale přišla na 1., 6., 14 ku ale nic zásadního. Ten den se nám dařilo všem a všichni jsme byli na bedně. Pořadatelům se povedlo sehnat víc vody na mytí, bylo to i bez front, uspýšili vyhlášení taže vše bylo OK.

Výsledky  http://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=2707

Matouš – HDR – 3.
Lucka – D10C – 1.
Míša -D14B – 3.
Andy – D35B – 1.
Pavel – H35B – 1.