Jarní část oblastního žebříčku končila letos dvěma závody na krátké trati. Na oblastní mistrovství do Všeminy dorazilo poslední květnovou sobotu něco málo přes 200 závodníků. Čekalo nás luxusní slunečné počasí (i když o týden později už jsem to na tropických béčkách ve Štěměchách viděl trochu jinak). Za SKM postupně vyběhli z centra závodu do lesa Michal s Deniskou, Zdeňka, Noe, Pepa, Honza a Jirka Zvoníčkovi.

V H35 mě čekala hezká trať s kontrolami, rozesetými převážně po údolíčkách členitého reliéfu. Hned po startu jsem vyrazil na K1 pouze na vizuál podle zdálky viditelné světliny v údolíčku. Ta bohužel neseděla s mapou, kontrolu jsem přeběhl a musel se vracet (ztráta 1´). Potom jsem rychle přepnul zpátky do mapového módu a postupy, které se daly dobře číst z morfologie terénu, poctivě jistil buzolou. Mezi K9 a K10 jsem potkal u světliny Pepu, který se zrovna vracel na vynechanou K12. Po seběhu na dno údolíčka u K10 jsem se díky podvrtnutému kotníku názorně dozvěděl, co znamená pro mě nový piktogram „kamenitý povrch“, uvedený v popisce kontroly.

Nějakou dobu jsem bojoval s tím, že závod odpískám, ale nakonec to nejen šlo, ale i běželo. Na jednoduchém postupu na K 13, kde jsem neuhlídal směr (a buzolu máš na co?) a přeběhl nenápadnou světlinku s lampionem, jsem bohužel chytl zbytečnou ztrátu téměř 3´.

Výsledky 6. OŽ:
HDR Deniska 12.
H14 Noe 6., Jirka 10.
H18 Honza 1.
H35 Roman 2., Pepa 10.
D55 Zdeňka doběhla

Na 7. OŽ do Semetína jsme v polovině června z SKM přijeli pouze já a Luboš, který se s rodinou rozhodl rozběhat vnoučky na HDR. Po předloňském závodním survivalu na nedaleké Žambošce jsem opět čekal pořádný Saigon. O to víc překvapil až na pár světlin pohodově průchodný les.

Mapový prostor by tvořen soustavou několika údolí s potoky, které se stékaly na SV v místě cíle. Jednalo se o klasický middle a umístění kontrol prakticky vylučovalo jakoukoliv volbu postupů. S výjimkou neuhlídaných výškových metrů při postupu na K6 a nešikovného naběhnutí na sběrku podél potoka jsem neudělal větší mapovou chybu. A protože jsem v červnovém horku jako správný veterán rozhodně neběžel na doraz, byl jsem ve dvou oblastním závodě v H35 rád i za výsledné 6. místo. Jirka zaběhl za asistence Luboše v HDR 4. a myslím, že kluci nebyli na OB závodech naposledy…