Chladnou sobotu 23.5. 2015 pořádal oddíl ASU (Šumperáci) ve Valašském Meziříčí Mistrovství ČR ve sprintu. Můj názor se na sprinty nezměnil, ale tento závod byl zároveň i oblasťák pro děcka a tak jsme se rozhodli, že pojedeme. Lucka, Míša a Noe běželi oblasťák, Michal se přihlásil do T kategorie a Pavel a Roman běželi mistrovství ve vetoších. Valmez, co tam tak asi můžeme čekat? Dle map nic moc. Malé náměstí, pár uliček kolem, řeku a dva, tři mosty přes ní a potom sídliště.

Ve 12:00 byl start oblasťáku. Hned po doběhu prvních jsme se dozvěděli jak to tam vypadá a že pořadatele do mapy i do terénu nastavěli umělé ploty. To proto ať je to aspoň trošičku zajímavé při nějaké volbě postupu, ale….. No prostě to v mapě není moc čitelné a lidi nabíhají do plotů a pak se vrací. Michal nám živě vypráví své zkušenosti s ploty a jak se párkrát musel vracet a my s Romanem si říkáme hmmm tak uvidíme. A od 13:00 opravdu i vidíme. To je start mistrovských kategorii a pořadatelé pouštějí na velkoplošnou obrazovku mapu i s GPS signálem našich nejlepších žen a chlapů. Teď si teda konečně uvědomujeme co nás  s těma ploty čeká, ale zároveň už víme kde jsou a jak se jim vyhnout.

Vetoši a tím pádem i já startujeme od 14:00. Já jsem se rozhodl jít poprvé H40. Vybíhám ze startu a je to pekelně rychlé a už na jedničku trošku zmatkuju a chytám se až na křižovatce. Naštěstí včas. Pak to relativně velmi rychle ubíhá a já kličkuji mezi paneláky. První chyba přišla na 10 kontrolu. Vbíhám mezi paneláky a mám v hlavě vsugerováno, že musím doprava, ale já byl u jiného paneláku. Tak zpět a cca 25 sekund je v háji. Pak opět rychlovka vpravo, vlevo, rovně atd., ale hlavně mimo uměle nastavěné ploty. Těm se vyhýbám, ale do plotu vbíhám při postupu na 19. Chybka 5 sekund. Poslední chyba na 10 sekund přichází pří volbě postupu na 20ku. Neuhnu ze svahu dolu a na kontrolu běžím po chodníku a nepřeskakuji překonatelný plot. No kdybych toto neudělal tak mám bronz. Tak jsem skončil na bramborové pozici v čase 15:46 a to na trati dlouhé 2,3 km s převýšením 22 m.

Výsledky  http://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=2697

Lucka v D10C – 1.
Míša v D14C – 3.
Noe v H14C – 26.
Pavel v H40 – 4.
Roman v H45 – 16.
Michal v T – 6.