Už po několikáté se jeden z posledních oblasťáků roku přesouvá do Ždánického lesa. Tentokrát si pořadatele z oddílu Moira Brno (ABM) na sobotu 22.10. 2016 připravili „burčákové“ shromaždiště do Dambořic. Již v známém prostředí nad obcí nás tentokrát přivítalo docela chladné počasí a cca 3°C a mlhavo. Oddílový tunel se teda hodil náramně.

Co k tomuto datu a oblasti nezanedbatelně patří je BURČÁK. Každoročně se o tento zážitek starají borci z Luhačovic. I tento rok si někteří dali dvě decky před závodem, ale to hlavní ochutnávání přichází až po závodě. Tak teda k závodům.

Les – většinou čistý a velice rychlý. Tratě – tak akorát. Já jsem si odběhl H35 (7,2 km a 320 m převýšení) Nijak zákeřná trať, ale člověk si musel dávat  pozor. Na první kontrolu, i když dle mapy čistým lesem tak to dle mně bylo rychlejší po cestách. Na dvojku jsem volil takovou obíhačku hřebene, ale v zeleném mě překvapila prořezávka mladých stromku – fuj. Možná i proto jsem volil postup na trojku po spodní asfaltce. Pak pohoda, pohlídat šestku v čistém lesa a pelášit co to dá. Pak přišla nadběhnutá desítka a přemýšlení kudy na jedenáctku. Proto takový horší odběh z desítky, no u mě vyhrála na jedenáctku obíhačka. Někteří to, ale chodili + – kolem čáry. V cíli jsem byl za 44 minut.
Po závodě už svítilo sluníčko a bylo tepleji.

Z oddílu nás bylo konečně na závodě opět víc a nevím o žádné negativní reakci. Možná i díky burčáku, ale závody se líbily.

Domů jsme si někteří nakoupili nějaký ten litřik a doma bylo večer móóóc fajn.

A výsledky jsou na http://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=3409

jinak, ale

D12 – Lucka – 1.
D14 – Míša – 1.
D21C – Verča – 17.
D35 – Andy – 11., Monika – 26.
D55 – Zdena – 4., Moaruš – 8.
H14 – Noe – 5.
H21C – Martin ml. – 22.
H35 – Pavel – 1., Roman – 7., Martin st. – 8.
HDR – Matouš – 3., Denisa – 17.
P – Honza – 1., Jirka – 3., Luboš – 12., Radka – 22.