Tak jak jsem minule skončil … výzvou k souboji s Vojtou v chlapské kategorii … tak teda teď začnu. A Vojta svou příležitost nevyužil udělal dvou a půl minutovou chybu na předposlední kontrolu. Ale popořádku.

První letošní lesní závody pořádaly za úžasného počasí borci ze Zlína. Za shromaždiště si vybrali okolí své klubovny pod lyžařským svahem. Na ne moc velkém lesním prostoru však stavitelé Murko a Bingo připravili tratě na krátké. Vymetli všechny kouty mapy, aby tratě byly zajímavé a nebylo to zadarmo.

Chlapská trať na kterou jsem se chystal byla 5,6 km dlouhá s 240 m převýšením. Ještě před svou tratí jsem však do lesa šel s Matoušem, Kubou, Tobíkem a Mončou 2 km trať HDRek. Trať se smajlíky vás vede po jediné možné cestě od kontroly ke kontrole. Kluci se seznamovali s mapou, vybírali postupy většinou správné s usměvavým smajlíkem a závodili o 106. V cíli jsem se napil a klusal jsem na svůj start.

Start, postup na první kontrolu v zeleném a strašný boj s ostružinami. Od té doby jsem zelené radši obíhal i když někdy to nešlo. Trojka z kopce a hlídat směr v pohodě, 4, 5 v ryžkách, ale pohoda. No na 6-ku jsem to po týdenní rýmečce málem neudýchal, ale nakonec jsem to přežil. Pak pohlídat pár kontrol za nebo v zeleném, ale pořád bez větších chyb. Na 13-ku do kopce a na jistotu po cestě a pak z kopce – do kopce – z kopce – do kopce atd. až přišel pytlík v zeleném. Na 24 jsem viděl kontrolu 29 (tu na kterou udělal Vojta chybu), ale probít se na ní (24) nebylo jednoduché. Ostružiny. Pak ještě jednou z kopce a do kopce a pak na 28-ku. Tam jsem udělal první a poslední větší chybku asi 45 s. Nějak mi „nenaskočila“ a od lavičky se mi zdála moc daleko. Pak na již jednou viděnou 29-ku, sběrku a cíl.

V cíli pokecat s kamarády, probrat to co jsme za zimu neprobrali. Prostě na sluníčku bylo fajn. Pak přišlo vyhlášení výsledků a Kroměřížáci byli vidět. Ceny pro vyhlášené jedince byly opravdu hodnotné a některé i moc dobré :-).

1 místa – Lucka D10C, Míša D14C, Honza H18C
2 místo – Andrea D35C, Zdena D55C
Noe 6 místo v H14C
Maruška 5 místo v D55C

naše pořadí v H21 –  5, 8, 9, 10, 11, 13, 21 místo
naše pořadí v H35 –  3, 4, 5, 6 místo
naše pořadí v H55 –  5, 9 místo
naše pořadí v P –  9 místo

Jaké místo patří jakému jménu, najdete na  http://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=2880