Tak nám začala nová OB sezóna a začala hned mistrovstvím oblasti ve sprintu. Většina to o mně ví, že sprinty nemám rád a hlavně když to je čistě ve městě mezi paneláky a ho… od domácích mazlíčků :-). No ale na 28. 3. 2015 byly ty sprinty dokonce dva a oba dva ve Slavičíně. Dětem by chyběly body do „C“ žebříčku i závodní zkušenosti tak jsem se přemohl a přihlásil jsem se taky. Těch přihlášených z našeho oddílu nebylo moc, ale to zdravé jádro přijelo.

Již před závodem jsme všichni věděli, že část závodu bude v parku a část mezi domky a bytovkami. Tak uvidíme co si na nás borci z Luhačovic připravili. Já jsem běžel dopolední mistrovství v H35. Dle popisu jsem poznal, že trať H35 je stejná s H21 tak uvidíme. Start 1 a tak jdu hned na to. První, druhá kontrola v pohodě a pak hned chyba na trojku. Ani nevím jak, ale asi jsem se zlekl konce mapy a na trojku jsem šel místo zprava zleva přes čtvrtou kontrolu (aspoň jsem věděl kde je). Další chyba cca 15 sekund přišla na šestou kontrolu – přeběhl jsem chodník ke kontrole. Sedmá kontrola v pohodě a osmá opět chyba. Vůbec jsem si nevšiml, že tam je z jedné strany plot a jsem do něj vběhl, no tak jsem se vrátil a oběhl celou budovu. Asi bylo lepší, jít to celé zprava. Pak už to bylo dle mně bez chyb, ale možná bylo výhodnější jít nějakou kontrolu jinak. Nakonec to, ale byl velice rychlý závod a chyby se dělaly a „zelená“ barva není „zelená“ barva :-).

Po závodě rychle převlíknout a buď se připravovat na odpolední závod s volným pořadím kontrol a nebo navštívit místní bufet, kde bylo vše potřebné. Já jsem navštívil jak bufet, tak odpolední závod, odpoledne jako doprovod Matouše v kategorii HDR. A co závěrem, počasí vyšlo, bylo chladno, ale nepršelo a převlíknout jsme se mohli ve sportovní hale, kontroly byly na svém místě a vše klapalo. A co výsledky. Borci v H21 jsou fakt rychlí a umístil bych se v H21 v druhé půlce, ale Ivoše i Vojtu, kteří běželi H21 jsem porovnáním časů porazil. Je pravda, že Vojta byl asi o 30 sekund rychlejší něž já, ale nenarazil 21 kontrolu. Tak Vojto ve Zlíně………

A výsledky ráno a odpoledne:
Lucka v D10C – 3 a 1
Míša v D14C – 2 a 2
Andrea v D35C – 1 a x
Zdena v D55C – 3 a x
Maruška v D55C – 4 a x
Honza v H18C – 4 a 1
Ivoš v H21C – 18 a 11
Vojta v H21C – DISK a 4
Pavel v H35C 1 a x
Roman v H35C 5 a 1
Pepa v H45C 3 a 1
Martin v P 1 a DISK